Acupunctuur Castricum, Smooth Relief

Het is zover, op maandag 9 maart 2015 opent Mirjam van Huis (1969) haar praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie in Castricum! Zij is opgegroeid in Castricum en wil terug naar haar roots. Mirjam van Huis is sinds 2001 (nu 15 jaar) werkzaam als acupuncturist en massagetherapeut in Amsterdam. Zij heeft 4 jaar Psychologie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij haar roeping als therapeut gevonden. Zij volgde de acupunctuur opleiding Shenzhou University te Amsterdam, een opleiding op HBO-niveau. En een aanvullend jaar Chinese Voedingsleer op de acupunctuur academie Qing Bai te Amersfoort. Mirjam werkt op zondagen (van 13.30-22.00) op M.L. Kinglaan 44 in Castricum. Daarnaast zal zij haar praktijk in Amsterdam  blijven voeren. Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed als Natuurgeneeskunde (lid VNT).

Acupunctuur Castricum

Mirjams expertise

Mirjam van Huis is cum laude afgestudeerd aan Shenzhou Univeristy of Traditional Chinese Medicine (TCM) te Amsterdam. Haar scriptie ging over: ‘Diagnostiek bij hoofdpijn in de Traditionele Chinese Geneeskunde’, hoofdpijn en migraine hebben haar interesse. Zij behandelt graag astmaklachten en allergieën. Daarnaast is zij bedreven in de behandeling van darmklachten, onder andere Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), stemmingswisselingen, premenstrueel syndroom (PMS) en andere menstruatieklachten, menopauze klachten, slaapproblemen (insomnia), chronische vermoeidheid en tinnitus. Ook als ondersteuning bij IVF, IUI etc. of natuurlijk zwanger worden (hiermee heeft zij goede resultaten behaald). Aangezien Mirjam ook massagetherapeut is, zijn diverse klachten aan het bewegingsapparaat niet aleen met acupunctuur, maar ook met behulp van massage of een combinatie van beide te behandelen. Ook stoppen met roken mbv acupunctuur is mogelijk.

Daarnaast behandelt zij met ‘the Balance methode of dr Tan’ chronische pijnklachten. Hierbij wordt er op een andere plek dan de aangedane plek geprikt, bijvorbeeld de andere arm of been. Denk aan klachten als: neuropathie, post-operatieve pijn, trauma, fybromyalgie, artrose, artritis, reuma, kaakpijn, kiespijn, aangezichtspijn, trigeminusneuralgie, bells palsy, hoofdpijn, buikpijn, maagpijn, menstruatiepijn, hielspoor, hallus valgus, jicht, onbegrepen pijn

Behalve bovengenoemde klachten zijn er nog een 100-tal andere klachten te behandelen met acupunctuur. Uitgebreide pagina’s over diverse klachtenpatronen, zie:

http://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-castricum/

&

Blog pagina

en de andere pagina’s op deze site.

Een aanvullend voedingsadvies vanuit de Chinese voedingsleer

Naast acupunctuur alleen, kan als onderdeel van de acupunctuur behandeling een persoonlijk voedingsadvies gegeven worden vanuit de Chinese voedingsleer. Zie de pagina: Chinese voedingsleer en alvast: een Algemeen voedingsadvies (op deze site te vinden). Door jezelf goed te voeden en ook doordat Mirjam je kan adviseren wat voor voeding bij jouw Chinese conditie past, kan een voedingsadvies een waardevolle aanvulling zijn en kan bijdragen aan verlichting van je klachten.

Ook afvallen met behulp van acupunctuur met wel of geen aanvulend voedingsadvies vanuit de Chinese geneeskunde, behoort tot de mogelijkheden.

 

Praktijk Smooth Relief / Mirjam van Huis

 

Openingstijden

De gehele zondag van 13.30-22.00

M.L.Kinglaan 44

1902 DP Castricum

 

Tarieven / prijzen Castricum

  • Eerste acupunctuur behandeling met intake: 75 minuten – €90
  • Vervolgbehandelingen  acupunctuur (losse behandeling): 60 minuten – € 80, ooracupunctuur is mogelijk.

Meer info over ooracupunctuur: Ooracupunctuur

 

  • Voor een combinatie behandeling acupunctuur met 10 minuten massage / of een 75 minuten massage behandeling -75 minuten – € 90
  • Voor een combinatie behandeling acupunctuur met 25 minuten massage / of een 100 minuten massage behandeling – 100 minuten – € 115

 

  • Uitgebreid voedingadvies + acupunctuur behandeling: 75 minuten – €90, vraag hier expliciet naar bij Mirjam. Daarnaast zijn er bij de andere acupunctuur behandelingen kleine voedingsadviezen mogelijk. Meer info hierover: Voedingsadvies vanuit de Chinese geneeskunde

 

Graag van te voren aangeven als je ook gemasseerd wilt worden. (in verband met inplannen).

In sommige gevallen is in de 90 euro behandeling: een verkorte acupunctuur behandeling met 20 minuten massage therapie mogelijk.

 

 Traject van 7x wekeljks

Als het voor de effectiviteit van de behandeling nodig is om wekelijks te komen, mogelijk verkorte behandelingen van wekelijks 45 minuten voor €65 per keer af te nemen, na de eerste langere intake behandeling van 75 minuten voor €90. Wat ik dan doe is een traject van 7x wekelijks: 1x 75 minuten met intake + 6 x 45 minuten (Dus 7 x, na de intake nog 6 behandelingen). Na deze 7x evalueren we en kijken we hoe we de behandelingen vervolgen. (Dit is een aanbod voor alleen acupunctuur).

 

 

Vergoeding door zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult (zowel voor Acupunctuur als Massage therapie) als Natuurgeneeskunde voor gemiddeld 50%-100% van 12 à 16 behandelingen. Géén doktersverwijzing nodig. Ik ben lid van de VNT; Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, licentienr. 04069 en ik ben lid van het KAB (overkoepelende organisatie).

NB. Natuurgeneeskunde zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

 

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

 

Hoeveel behandelingen

Veel mensen vragen me: ‘Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Dan zeg ik meestal een keer of 10. Om effect en profijt  te hebben van een acupunctuurbehandeling heb je wekelijks of tweewekelijks zo’n 6 behandelingen nodig. Daarna bouwen we af naar elke 3 á 4 weken. Sommige mensen blijven maandelijks een onderhoudsbehandeling nemen. Als je je klachten al erg lang hebt kan het aantal behandelingen dat je nodig hebt meer zijn.

 

Onderhoudsbehandelingen

Onderhoudsbehandelingen dmv Acupunctuur kun je elke maand, elke twee maanden, of elke drie maanden nemen.

 

Wil je klassieke acupunctuur proberen? Of in combinatie met massagetherapie? Meer weten over Mirjam van Huis?Mirjam van Huis
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Castricum?

 

Zie Mirjams’ biografie: Over mij

 

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

 

Graag aangeven als het om de praktijk in Castricum gaat.

 

Naar

Massage Castricum

Acupunctuur pagina

 

Delen op...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn