Massage Castricum, Smooth Relief

Het is zover, op maandag 9 maart 2015 opent Mirjam van Huis (1969) haar praktijk voor Massagetherapie en Acupunctuur in Castricum! Zij is opgegroeid in Castricum en wil terug naar haar roots. Mirjam van Huis is sinds 2001 (nu 18 jaar) werkzaam als massagetherapeut en acupuncturist in Amsterdam. Zij heeft Psychologie (neurowetenschappen / cognitive science) en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij haar roeping als therapeut gevonden.  Zij is afgestudeerd als massagetherapeut aan de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam- een vierjarige beroepsopleiding op HBO-niveau. Mirjam werkt op zondagen (van 13.30-18.00) op M.L. Kinglaan 44  in Castricum. Daarnaast zal zij haar praktijk in Amsterdam  blijven voeren. Behandelingen worden deels vergoed onder Natuurgeneeskunde (lid VNT).

Massage CastricumMassagetechnieken: Deep tissue massage, Triggerpoint massage en Acupressuur (Tuina)

In de praktijk Smooth Relief Massage van Mirjam van Huis wordt Diepe Weefsel massage – door middel van lange strokes op het bindweefsel onder de huid en grepen op allerlei pezen en aanhechtingen wordt er gemasseerd op een groot scala aan klachten – gecombineerd met Triggerpoint massage en Acupressuur of Tuina. Er wordt vanuit ontspanning gewerkt aan de klacht.

Zie ook verschillende pagina’s op deze site:

Massagetherapie

Deep Tissue massage

Triggerpoint massage

Acupressuur of Tuina

Klassieke massage of sportmassage

Zwangerschapsmassage

Werken aan verschillende klachten van het bewegingsapparaat

Verlichten van fysieke klachten

Zoals: pijn in nek, schouders, onderrug of SI-gewricht; been-, voet- en heupklachten, RSI of CANS, whiplash, migraine, spanningshoofdpijn, darmklachten, ademhalings- en stemproblemen, overgangsklachten, cellulitus, vochtophoping, chronische pijn (zoals fybromyalgie of post traumatische dystrofie). Bovendien kan massage therapie ondersteunend werken als begeleiding bij zwangerschap (zwangerschapsmassage).

Massage bij stressklachten

Massagetherapie helpt bij stressklachten die fysiek en/of mentaal tot uiting zijn gekomen.

Hulp bij bewustwording van spanningen en emoties.

Veel van de dagelijkse beslommeringen hebben hun weerslag op bepaalde delen van het lichaam.
Stress, vermoeidheid, futloosheid, slapeloosheid,
verdriet, angst, verlies, overspannen, burn-out, gedeprimeerdheid, depressie, of problemen op het werk kunnen er voor zorgen dat je niet optimaal functioneert.
Massagetherapie kan daaraan gerelateerde klachten verlichten.
Zie meer informatie over Massage & RSI, burn-out, whiplash en chronische pijn op de pagina:

voorbeelden uit de praktijk

Bodywork / emotioneel lichaamswerk

Voor het werken met blokkades is een ademhalingssessie / lichaamswerk mogelijk in combinatie met Diepe Weefsel massage en oefeningen.

Mirjam van Huis is gedurende haar vierjarige opleiding aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam professioneel opgeleid om te werken met emoties en blokkades. Als je iets in die richting wil, vraag er expliciet naar tijdens de eerste sessie en geef aan wat je verwachtingen zijn en waar je aan wil werken.

Praktijk Smooth Relief / Mirjam van Huis

 

Openingstijden

 

Zondag van 13.30 – 18.00

 

M.L.Kinglaan 44
1902 DP Castricum

 

Tarieven / prijzen Castricum

Massagetherapie

75 minuten – € 95

100 minuten – € 120

Combinatiebehandeling acupunctuur en massage

75 minuten – € 95 voor een combinatie behandeling acupunctuur met 10 minuten massage.

100 minuten – € 120 voor een combinatie behandeling acupunctuur met 25 minuten massage.

In sommige gevallen is in de 95 euro behandeling: een verkorte acupunctuur behandeling met 20 minuten massage therapie mogelijk.

Acupunctuur

Eerste acupunctuur behandeling met intake: 75 minuten – €95

Vervolgbehandelingen  acupunctuur (losse behandeling): 60 minuten – € 83, ooracupunctuur is mogelijk.

Meer info over ooracupunctuur: Ooracupunctuur

Voedingsadvies + acupunctuur

Uitgebreid voedingadvies met of zonder acupunctuur behandeling: 75 minuten – €95, vraag hier expliciet naar bij Mirjam. In een traject met vervolgbehandelingen. Daarnaast zijn er bij de andere acupunctuur behandelingen kleine voedingsadviezen mogelijk. Meer info hierover: Voedingsadvies vanuit de Chinese geneeskunde

 

Traject van 7x wekeljks Acupunctuur

Als het voor de effectiviteit van de behandeling nodig is om wekelijks te komen, mogelijk verkorte behandelingen van wekelijks 45 minuten voor €67 per keer af te nemen, na de eerste langere intake behandeling van 75 minuten voor €95. Wat ik dan doe is een traject van 7x wekelijks: 1x 75 minuten met intake + 6 x 45 minuten (Dus 7 x, na de intake nog 6 behandelingen). Na deze 7x evalueren we en kijken we hoe we de behandelingen vervolgen. (Dit is een aanbod voor alleen acupunctuur).

 

 

Vergoeding door zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult (zowel voor Acupunctuur als Massage therapie) als Natuurgeneeskunde voor gemiddeld 50%-100% van 12 à 16 behandelingen. Géén doktersverwijzing nodig. Ik ben lid van de VNT; Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, licentienr. 04069 en ik ben lid van de Zhong voor Acupunctuur, lidnr. 2018085.

NB. Natuurgeneeskunde zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

 

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

 

Aantal behandelingen

Veel mensen vragen me: ‘Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Dan zeg ik meestal een keer of 10. Om effect en profijt  te hebben van een acupunctuurbehandeling heb je wekelijks, of tweewekelijks zo’n 6 behandelingen nodig. Daarna bouwen we af naar elke 3 á 4 weken. Sommige mensen blijven maandelijks een onderhoudsbehandeling nemen. Als je je klachten al erg lang hebt kan het aantal behandelingen dat je nodig hebt meer zijn.

 

Onderhoudsbehandelingen

Onderhoudsbehandelingen dmv Acupunctuur kun je elke maand, elke twee maanden, of elke drie maanden nemen.

 

 

 

Wil je een professionele massage proberen? Of in combinatie met acupunctuur? Meer weten over Mirjam van Huis?Mirjam van Huis
Meer informatie? Afspraak? Massage Castricum?

 

Zie Mirjams’ biografie: Over mij

 

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-156302

Graag aangeven dat het om de praktijk in Castricum gaat.

 

Naar

Acupunctuur Castricum

Massagetherapie

 

Delen op...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn