Cursus qigong Amsterdam (Chi Kung), Shaolin qigong of medische qigong

Qigong Amaterdam Shaolin qigong of medische qigong is een bewegingsvorm uit China, afkomstig van monniken van het legendarische Shaolin klooster. Het is een intensieve manier van bewegen. Door langzame gecontroleerde bewegingen zetten we spanning op de spieren. Zo worden de meridianen of energiebanen gesterkt. Doel: de qi [chi] laten stromen.

Medische qigong gaat uit van Traditionele Chinese Geneeskunde. Het stimuleert de organen, vergroot de immuniteit, helpt de reserves van het lichaam beter te verdelen. Je spreekt spieren aan die je nooit gevoeld hebt, verdiept de ademhaling en mediteert in beweging. Het ziet eruit als een trage maar sierlijke dans.

Door qigong te beoefenen creëer je een heldere flexibele geest – die tegen een stootje kan – en een gezond lichaam.

 

Wil je je conditie verbeteren of onderhouden? Wil je je energiepeil omhoog brengen? Behoefte aan ‘slowing down’? Wil je meer flexibiliteit in je leven? Of juist meer balans en stabiliteit? Dan is qigong wellicht iets voor jou! -

De 5 elementenleer van de Chinese geneeskunde

De 5 elementenleer uit de Chinese geneeskunde wordt toegepast bij de Qigong lessen.

- Qigong Amsterdam -

Docenten

Mirjam van Huis heeft een praktijk voor Acupunctuur & Massage therapie. Naast Acupunctuur, werkt zij met Diepe Weefsel massage, Triggerpoint therapie en Tuina (Chinese drukpunt massage). Zij geeft ook ademhalingssessies / lichaamswerk in combinatie met massage en oefeningen uit de Bio-Energetica en de Qigong. (Zie deze site Smooth Relief)

Anna Karsten Heeft een praktijk in Chinese geneeswijzen. Zij werkt met Tuina (Chinese massage) en Guasha (een schraaptechniek). Zij geeft voedingsadviezen en werkt als coach om je te helpen emotionele en/of fysieke blokkades op te heffen. Zie ook www.jingshen.nl

Regina Goeckeritz-Wittig is Shiatsu therapeute (Japanse drukpuntmassage) regina@goeckeritz-wittig@planet.nl   Alle drie de docenten rondden in 2006 de Shaolin qigong opleiding af op de Shenzhou University – school voor Acupunctuur – te Amsterdam en volgden de lessen van docent medische qigong dr. Weixiang Wang.

Dag: Donderdag ochtend
Tijd: 9.45 -11.15
Cursussen: 19 september t/m 19 december 2019 (vakantiedag: 24 oktober)
Taal: Nederlands
Locatie: School voor Tai Chi, Kerkstraat 441, Amsterdam (vlakbij de Utrechtsestraat)
Kosten: sept t/m dec 2019 : € 195

Open les Kerkstraat Amsterdam – op de donderdagochtend

Donderdag 12 september 2019 van 9.45 -11.15 voor € 8qigong amsterdam  Op de Open les 12 september 2019 willen we het aantal deelnemers weten.

Doorlopende lessen – Instromen is mogelijk met proefles van 8 euro – daarna 4 aansluitende lessen proberen voor 60 euro – bevalt het dan betaal je de rest van de cursus. 4x proberen geldt voor de donderdagochtend cursus in de Kerkstraat, niet voor de andere cursussen.

Info & aanmelden bij Mirjam Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com 06-15630276

NB Qigong cursussen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Delen op...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn