Zomerimpressie

Zomercursus Qigong Castricum    Qigong strand Castricum

 

 

 

Herfstimpressie

Qigong Castricum

 

Qigong Castricum (Chi Kung) | in de Tuin van Kaptein Rommel op zondagochtenden

Qigong – een bewegingsvorm uit China, vergelijkbaar met Tai Chi – is een gezonde en fijne manier om de dag te beginnen. Je voelt je al gauw eneregiek. We trainen voornamelijk buiten in de prachtige tuin. Er is een afdak tegen regen en doen een deel van de les binnen in de winter (een half uur van de anderhalf uur les). Na afloop drinken we een kopje thee. Wees welkom op de lessen!

Tuin van Kaptein Rommel, CastricumZONDAGEN VAN 10.00-11.30

Tijdelijk geen lessen in verband met een knieblessure.

De lessen: gepland: april t/m juni 2020. Data volgen nog

Kosten: € Anderhalf uur les. Max. aantal deelnemers: 10 personen.

Locatie: De Tuin van Kaptein Rommel, Stationsweg 3, Castricum (schuintegenover het station).

Het jaar is verdeeld in drie blokken van  jan-mei, juni-juli (4x) en sept-dec.

In Castricum is er een doorlopende Qigong groep.

(Later) instromen met proefles van 5 euro kan, vervolgens betaal je de rest van de cursus.

 

Qigong CastricumDe ontmoetingsruimte met het terras met overkapping (fijn bij regen) geeft de gelegenheid om zowel buiten als binnen te trainen in deze prachtige tuin. We staan vooral buiten, ‘s winters doen we het (half uur) meditatiegedeelte van de les binnen.

Na afloop is in de Tuin van Kaptein Rommel een half uur van 11.30- 12.00 de mogelijkheid om thee te drinken. De thee neemt Mirjam mee (en is gratis).

 

 

Wat is Qigong?

Qigong is een bewegingsvorm uit China die vergelijkbaar is met Tai Chi. Beiden gebruiken ze langzame bewegingen om de gezondheid te bevorderen. Het verschil met Tai Chi is dat je bij Tai Chi een vorm oftewel een reeks van bewegingen uit je hoofd leert. De bewegingen uit de Tai Chi zijn vaak afkomstig uit de martial arts. Qigong (Chi Kung) bestaat uit losse oefeningen die eenvoudig aan te leren, maar niet minder effectief zijn. De oefeningen uit de Qigong komen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaan over het sterken en strekken van energiebanen en energiepunten. De oefeningen volgen de seizoenen en gaan mee met elementen van ieder seizoen, dat zijn Hout – Vuur – Aarde – Metaal en Water.

Qigong beoefening is goed voor: het verbeteren van je energiepeil, een goede aarding, een betere ademhaling, een goede spijsvertering, organen in balans, een goed immuunsysteem, lekker in je vel, een goede doorstroming, soepele spieren en gewrichten, een betere conditie, meer balans, flexibiliteit en stabiliteit.

Je voelt al snel meer energie gedurende de lessen. Ook verdiepen de oefeningen je ademhaling. De lessen duren anderhalf uur, waarbij je zult merken dat het best je spieren en gewrichten aanspreekt. Toch is Qigong voor jong en oud en is het een vorm van sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

Mirjam van Huis De docent

De soort Qigong (Chi Kung) die gegeven wordt is Shaolin Qigong of medische Qigong – Mirjam van Huis heeft de opleiding medische Qigong gevolgd aan Shenzhou University te Amsterdam en heeft les gehad van dr Weixang Wang. Mirjam is al ruim 13 jaar Qigong docent en is acupuncturist en massagetherapeut. Zij heeft een praktijk in Amsterdam (op het Rokin, 1 metrohalte van Centraal Station). Zij is opgegroeid in Castricum

Opgeven voor de lessen/ een proefles bij Mirjam: info@smoothrelief.com

 Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:
Mail of bel Mirjam ‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’ info@smoothrelief.com / 06-15630276

Graag vermelden dat het om Qigong in Castricum gaat.

Website: https://www.smoothrelief.com/qigong-castricum

 

Naar

Acupunctuur Amsterdam

 

 

Delen op...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn