Acupressuur Amsterdam, ofwel Tuina Amsterdam

Massagetherapie Amsterdam, Smooth Relief

Acupressuur of Tuina (spreek uit: [Twiena]) is een massagevorm waarbij door middel van druk te geven – bijvoorbeeld met je duimen – acupunctuurpunten worden gestimuleerd of gesedeerd. Het maakt gebruik van hetzelfde meridiaan- en orgaansysteem als acupunctuur en is onderdeel van TCM – Traditional Chinese Medicine. Het kan voor allerlei klachten of indicaties ingezet worden net als acupunctuur, zie: Acupunctuur pagina voor de klachten die zoal behandeld worden. Zo kan je toch op drukpunten laten werken als je bijvoorbeeld niet van naalden houdt, of als je massage therapie prefereert boven acupunctuur.

In de praktijk Smooth Relief Massage van Mirjam van Huis wordt de acupressuur of drukpuntmassage gecombineerd met Diepe Weefsel massage – door middel van lange strokes op het bindweefsel onder de huid en grepen op allerlei pezen en aanhechtingen (zie: Deep Tissue Massage pagina). Deze technieken vindt Mirjam van Huis een effectieve combinatie want Tuina (spreek uit [Twiena] of Chinese massage maakt ook gebruik van bindweefselgrepen zoals de ‘rolling’ greep, waarbij met de vuist en knokkels over het bindweefsel wordt gerold. Deze rolling greep is zowel zeer effectief als ontspannend.

Drukpunten stimuleren of juist sederenpds acupunctuur

Drukpunten kun je stimuleren of sederen. Stimuleren wordt ook wel tonifiëren of voeden van de punten genoemd. Er wordt energie toegevoegd aan de drukpunten. Bij het sederen wordt juist teveel aan energie verminderd van bepaalde drukpunten. Zo wordt er gewerkt met behulp van de eigen energie van de cliënt en het eigen helend vermogen van de cliënt.

Neem bijvoorbeeld hoofdpijn of migraine met de Chinese diagnose ‘Liver Yang Rising’ (er zijn meerdere Chinese diagnoses bij hoofdpijn en migraine mogelijk zie : Hoofdpijn pagina) Het Lever Yang wordt verminderd (gesedeerd) zodat de spanning vermindert en de energie niet meer zo naar het hoofd stijgt; tegelijkertijd wordt er op andere acupunctuurpunten energie toegevoegd (getonifiëerd) om tekorten aan te vullen, wat ook voorkomt dat het Yang zo gaat stijgen.

Andere klachten waar acupressuur bij werkt: burn-out, anti-stress, tegen slapeloosheid, tegen boosheid, frustratie, stemmingswisselingen en tonifiërende punten kunnen gebruikt worden bij oververmoeidheid. Zie: Acupunctuur pagina voor de klachten die zoal behandeld worden.

Healing kwaliteiten door qigong beoefening

De healing kwaliteiten van Mirjam van Huis helpen bij het tonifiëren en sederen en het lichaam en geest van de cliënt weer in balans brengen. Zij doet als sinds 1997 aan qigong (zie Shaolin qigong pagina), waardoor zij goed in staat is de energie van de cliënt te reguleren en in balans te brengen.

Een Acupressuur Massage zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

NB2 Mirjam is géén Tuina therapeut of Shiatsu therapeut, dit zijn aparte opleidingen, Mirjam is Massagetherapeut en heeft een vierjarige Massagetherapie opleiding op HBO niveau afgerond.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupressuur Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

  • De belangrijkste specialisatie van Mirjam is wel Diepe weefsel massage. Hierin schoolde zij zich 10 jaar lang intensief bij. Dat resulteerde in dat zij dit vak gaf van 2011-2013 (3 jaar lang) op de Akademie voor Massage en beweging, de Massagetherapie opleiding. Zie: Deep tissue massage / Diepe weefsel Masasage 
  • Diepe weefsel massage is naar haar mening niet los te denken van Triggerpoint massage.
  • Prachtig eerstejaars vak op de Massagetherapie opleiding, waardoor veel kennis over spieren is vergaard. Zie Sportmassage / Klassieke massage / Swedish massage.
  • Als acupuncturist heeft Mirjam veel kennis van acupunctuurpunten en van Chinese diagnose. Daardoor weet zij veel van drukpuntmassage. Ook was dit een vak op de Massagetherapie opleiding. Zie: Acupressuur of Tuina (Zij is echter geen Tuina therapeut).
  • Mirjam heeft als specialisatie (als acupuncturist) fertiliteit. Zij weet als geen ander welke punten wel en niet tijdens de zwangerschap. Zie: Zwangerschapsmassage.
  • Therapeutische vakken zijn een must voor de Massagetherapeut. Zij kwamen dan ook grotendeels aan bod op de Massagetherapie opleiding. Zie: Emotioneel Lichaamswerk/ Lichaamsgerichte therapie/ Ademcoaching.

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie