Acupressuur of Tuina Amsterdam, Smooth Relief

Acupressuur of Tuina (spreek uit: [Twiena]) is een massagevorm waarbij door middel van druk te geven – bijvoorbeeld met je duimen – acupunctuurpunten worden gestimuleerd of gesedeerd. Het maakt gebruik van hetzelfde meridiaan- en orgaansysteem als acupunctuur en is onderdeel van TCM – Traditional Chinese Medicine. Het kan voor allerlei klachten of indicaties ingezet worden net als acupunctuur, zie: Acupunctuur pagina voor de klachten die zoal behandeld worden. Zo kan je toch op drukpunten laten werken als je bijvoorbeeld niet van naalden houdt, of als je massage therapie prefereert boven acupunctuur.

In de praktijk Smooth Relief Massage van Mirjam van Huis wordt de acupressuur of drukpuntmassage gecombineerd met Diepe Weefsel massage – door middel van lange strokes op het bindweefsel onder de huid en grepen op allerlei pezen en aanhechtingen (zie: Deep Tissue Massage pagina). Deze technieken vindt Mirjam van Huis een effectieve combinatie want Tuina (spreek uit [Twiena] of Chinese massage maakt ook gebruik van bindweefselgrepen zoals de ‘rolling’ greep, waarbij met de vuist en knokkels over het bindweefsel wordt gerold. Deze rolling greep is zowel zeer effectief als ontspannend.

Drukpunten stimuleren of juist sederenpds acupunctuur

Drukpunten kun je stimuleren of sederen. Stimuleren wordt ook wel tonifiëren of voeden van de punten genoemd. Er wordt energie toegevoegd aan de drukpunten. Bij het sederen wordt juist teveel aan energie verminderd van bepaalde drukpunten. Zo wordt er gewerkt met behulp van de eigen energie van de cliënt en het eigen helend vermogen van de cliënt.

Neem bijvoorbeeld hoofdpijn of migraine met de Chinese diagnose ‘Liver Yang Rising’ (er zijn meerdere Chinese diagnoses bij hoofdpijn en migraine mogelijk zie : Hoofdpijn pagina) Het Lever Yang wordt verminderd (gesedeerd) zodat de spanning vermindert en de energie niet meer zo naar het hoofd stijgt; tegelijkertijd wordt er op andere acupunctuurpunten energie toegevoegd (getonifiëerd) om tekorten aan te vullen, wat ook voorkomt dat het Yang zo gaat stijgen.

Andere klachten waar acupressuur bij werkt: burn-out, anti-stress, tegen slapeloosheid, tegen boosheid, frustratie, stemmingswisselingen en tonifiërende punten kunnen gebruikt worden bij oververmoeidheid. Zie: Acupunctuur pagina voor de klachten die zoal behandeld worden.

Healing kwaliteiten door qigong beoefening

De healing kwaliteiten van Mirjam van Huis helpen bij het tonifiëren en sederen en het lichaam en geest van de cliënt weer in balans brengen. Zij doet als sinds 1997 aan qigong (zie Shaolin qigong pagina), waardoor zij goed in staat is de energie van de cliënt te reguleren en in balans te brengen.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie).

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupressuur Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie