Acupunctuur en zwangerschap, fertiliteit /vruchtbaarheid, IVF, IUI; – Acupunctuur zwanger worden Amsterdam (Rokin)

new lifeAcupunctuur is geschikt als ondersteunende behandeling bij zowel je poging om natuurlijk zwanger te worden als naast een IUI of IVF traject. Onderzoek wijst uit dat de kans van slagen met behulp van acupunctuur verdubbeld. Is de kans van slagen van 1 poging – bijvoorbeeld 1embryoplaatsing zonder acupunctuur – ongeveer 20%, met acupunctuur neemt de kans toe naar ongeveer 40%. Het is dus zeker de moeite waard!

Bij een acupuncturist als Mirjam van Huis, met specialisatie vruchtbaarheid, is acupunctuur volkomen veilig, óók gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap. Acupunctuur wordt dan juist gedaan  voor miskraampreventie. Je, of jullie, zijn in goede handen!

Hoe helpt acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het reproductiesysteem – bijvoorbeeld om meer eitjes te krijgen tijdens een IVF poging. Het bevordert je fertiliteit – vruchtbaarheid. Ook zijn er allerlei protocollen / acupunctuur puntcombinaties die alle stadia van het hele IVF en IUI traject volgen en reguleren. De bedoeling is je reproductie systeem zo optimaal mogelijk te krijgen.

Daarnaast helpt acupunctuur in deze stressvolle periode je te ontspannen en je meer in balans te brengen. Dat is vaak hard nodig door de emotionele turmoil die het IUI en IVF traject met zich meebrengt.

Ook voor de man

Er zijn natuurlijk twee mensen nodig om tot een zwangerschap te komen. En de man heeft hier een belangrijk aandeel in. Acupunctuur kan helpen ter bevordering van het sperma en het reguleren van het reproductiesysteem van de man. Zodat zowel de vrouw als de man zo vruchtbaar mogelijk zijn.

Artikel over: Mannelijke vruchtbaarheid door Mirjam van Huis, lees Blog: Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam

De behandeling

Behandeling voor zowel de vrouw als de man. Een ideale start is 3 maanden voor aanvang van de IVF, IUI (etc.) voor behandeling van de menstruatiecyclus regulatie (zie pagina: Acupunctuur en menstruatie) en een optimale werking van het reproductiesysteem. Anders 4 tot 6 weken voor embryo plaatsing. Frequentie 1 behandeling per week (maar bij de meeste vrouwen niet tijdens de menstruatieweek). Na plaatsing 2x per week gedurende 2 weken. Dit ter bevordering van de innesteling.

Voor de man: ter bevordering van de kwaliteit van het zaad en het reproductiesysteem 1x per week acupunctuur.

Het beste effect (zwanger worden!) is gemiddeld na drie pogingen IVF/ ICSI/ IUI of na 3 maanden bij natuurlijk zwanger worden.

Het is aan te raden tussen de pogingen door te gaan met de acupunctuur (1x per week en bij de meeste vrouwen niet bij ongesteldheid). Dus zonder de behandelingen te onderbreken.

Voedingsadviezen en Chinese kruiden

Mirjam van Huis geeft aanvullende voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Mocht het nodig zijn, dan werkt Mirjam samen met een Chinese herbalist / Chinese kruiden specialist, omdat kruiden soms net extra ondersteuning geven. Deze Chinese kruiden specialist heeft veel ervaring met kruiden tijdens de zwangerschap en is gespecialiseerd in gynaecologie.

En daarna: Acupunctuur bij zwangerschap

Acupunctuur kan ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen kiezen hiervoor.

Miskraam preventie

Als je eenmaal zwanger bent volgt er nog een spannende periode tot aan de drie maanden grens van de zwangerschap. Acupunctuur kan helpen ter preventie van een miskraam.

Stuitligging

Bij stuitligging kan er dagelijks moxa gebrand worden boven een bepaald acupunctuurpunt om de baby te draaien. Mirjam kan je dit leren zodat je man of iemand anders dit dagelijks bij je kan doen. Dit moet gebeuren van week 32 tot 34.

Voorbereiden op bevalling

Vanaf week 36 kun je wekelijks een behandeling nemen om je voor te bereiden op de bevalling.

Het verlichten van klachten tijdens de zwangerschap

Lees: Acupunctuur en zwanger

Aanvullend voedingsadvies

Mirjam van Huis kan je een aanvullend voedingsadvies meegeven vanuit de Chinese geneeskunde, dat gunstig is bij zwangerschap / zwanger willen worden.

Reviews klanten

Theresia: ‘Ik raad Mirjam van Huis aan en Smooth Relief Acupunctuur in Amsterdam. Mijn man en ik deden acupunctuur behandelingen voor fertiliteit naast een IUI traject. Na drie maanden acupunctuur was ik zwanger. Nu hebben wij een gezonde baby! 🙂 ‘.

Kelley: “Gedurende een half jaar acupunctuur behandelingen gehad van Mirjam naast een fertiliteitstraject (ivf). In het begin een beetje sceptisch maar na veel aanbevelingen en een mislukte ivf poging toch gaan proberen. Naast regelmatig sporten en speciaal voedingsadvies bleek ik na 3 maanden van acupunctuur behandelingen zwanger. Toeval of niet…ik voelde me altijd direct ontspannen en merkte dat mijn lichaam beter in balans was. Ik ben doorgegaan met de acupunctuur behandelingen tot en met de 12e week van mijn zwangerschap. Ik zou Mirjam zeker aanraden!”

Blog

En weer een cliënt met een baby! – Acupunctuur als ondersteuning bij IUI of IVF voor zowel de man als de vrouw’

Blogs van Mirjam over vruchtbaarheid

Blog van Mirjam van Huis over PCOS en acupunctuur:

Blog over: Te weinig eitjes/ bevorderen follikelgroei en Acupunctuur behandelingen in een ivf traject:

Acupunctuur te weinig eitjes Amsterdam

Blog Mannelijke vruchtbaarheid

Mirjam van Huis, Smooth Relief

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (1 metrohalte vanaf Centraal Station, halte Rokin, uitgang Spui)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur vruchtbaarheid Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur