Ooracupunctuur of auriculaire acupunctuuroornaaldjes

Bij de vorm van ooracupunctuur of auriculaire acupunctuur die Mirjam van Huis toepast worden er verblijfsnaaldjes in het oor geprikt aan het eind van een behandeling. Deze kunnen in het oor blijven zitten totdat ze na ongeveer een week vanzelf uit je oor vallen. Een oornaaldje is een rond metalen ringetje met een klein scherp puntje dat in het oor gaat. Daarover zit een huidkleurig pleistertje.

Bij Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam wordt er eerst een algehele acupunctuur behandeling gegeven. Tijdens de laatste minuten van de behandeling worden de oornaaldjes ingebracht, zodat de behandeling extra lang doorwerkt na het consult, vooral als je de oornaaldjes dan thuis stimuleert door de oornaaldjes voorzichtig wat te masseren.

ooracupunctuur AmsterdamGerepresenteerd als een omgekeerde foetus

Ooracupunctuur dateert al van voor de jaartelling en werd gebruikt in het oude China. Sinds 1957 is er een revival in de acupunctuur. In ziekenhuizen in China wordt sinds die tijd ooracupunctuur veel gebruikt en worden nieuwe ooracupunctuur punten ontdekt.

In het oor is de hele mens gerepresenteerd met zijn/haar botten, spieren en organen, in de vorm van een foetus die met zijn hoofd naar beneden ligt. Bekende punten zijn: Pt Shenmen die goed helpen bij stress. Andere opmerkelijke punten zijn een aantal punten achter de oorschelp voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie).

Voor elke Chinese diagnose / ziektebeeld is behalve een puntcombinatie voor op het lijf ook puntcombinaties voor het oor voorhanden in de literatuur. Ooracupunctuur is daardoor een goede aanvulling op de normale acupunctuur behandeling.

Stoppen met roken en ooracupunctuur

De bekendste toepassing van ooracupunctuur is de behandeling die wordt aangewend bij het trachten te stoppen met roken. Ook hier is de ooracupunctuur een aanvulling op de gewone acupunctuur behandeling. Dus je komt voor behandeling in de praktijk en je krijgt oornaaldjes mee naar huis.

Bij stoppen met roken is de behandelingsfrequentie meestal de eerste zes weken 1x per week en daarna worden de behandelingen afgebouwd. Ooracupunctuur bij stoppen met roken helpt voor verschillende klachten die ontstaan door het stoppen met roken: stemmingswisselingen, onrust, slecht slapen, transpireren, detoxen, angst / paniek, concentratieproblemen, teveel eten, teveel drinken.

Behalve stoppen met roken zijn ook andere verslavingen te behandelen met behulp van acupunctuur en ooracupunctuur (alcohol, koffie, het afbouwen van medicijngebruik) te behandelen met behulp van de combinatie acupunctuur en ooracupunctuur. Let wel: afbouw van medicijngebruik is een zaak tussen jou en je behandelend arts, acupunctuur kan ondersteunend zijn in deze periode tegen de bijwerkingen van het afbouwen van de medicijnen.

Bedenk wel bij het stoppen met je veslaving – dat jij het uiteindelijk zelf moet doen en willen. Acupunctuur kan een goede steun daarbij zijn.

Zie ook pagina: Acupunctuur en Stoppen met roken

Afvallen en ooracupunctuurooracupunctuur Amsterdam

Ook hier geldt hetzelfde, je krijgt een algehele acupunctuur behandeling en oornaaldjes mee naar huis die je zelf kunt stimuleren door zelfmassage van je oor.

Er zijn punten voor mensen die een paar kilo kwijt willen, punten voor de emotie-eter en voor meer hormonaal gerelateerde kwalen, punten voor obesitas.

Naast de acupunctuur behandeling en de ooracupunctuur kan Mirjam van Huis samen met jou naar je voedingspatroon kijken vanuit de Chinese voedingsleer. Zie ook de pagina Chinese voedingsleer. Op de volgende pagina staat alvast een Algemeen voedingsadvies. Neem contact op met Mirjam voor een voedingsadvies specifiek op jou afgestemd in combinatie met een acupunctuurbehandeling.

Zie ook pagina: Acupuntuur en afvallen

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam
Naar

Acupunctuur pagina

Tarieven Acupunctuur