Emotioneel lichaamswerk Amsterdam

– Ontdek de kracht van een goede Massagetherapie behandeling – Massagetherapie Amsterdam, Smooth Relief

Een mogelijkheid binnen de massage therapie is een combinatie van therapie met massage, waarin levensvragen ter sprake komen.

Vaak zeg ik: ‘Ik geef een lichte vorm van lichaamsgerichte therapie’ , wat ik daarmee bedoel is dat ik niet zozeer graaf in het verleden – voor analytische benaderingen verwijs ik graag door naar een psychotherapeut – maar dat ik gericht ben op de toekomst en licht, lucht en hoop en ‘weer gaan leven’ de thema’s zijn.

Door aanraking wordt via massage gewerkt met herinneringen die overal in het lichaam zijn opgeslagen. Deze aanraking kan beelden oproepen die te maken hebben met het thema waar we aan werken en die je aan het begin van de sessie hebt aangegeven.

‘ De client geeft aan en de therapeut geeft een richting’. Zo ontstaat er een spel, zonder een directe oplossing, dat een open karakter heeft, heel spannend, met nooit een pasklaar antwoord, maar een resultaat dat voortvloeit uit: ‘ wat er ontstaat’.

In de praktijk worden verschillende tools gebruikt:

  • Gesprekken – gesprekken, maar zo dat ze resoneren in je lichaam.
  • Deep tissue massage (Diepe weefsel massage) brengt je in contact met herinneringen in je lichaam door deze plekken aan te raken.
  • Een ademsessie. Dieper ademen zorgt voor dat je meer in contact komt met wat er speelt, je voelt dieper, komt dichter bij je emoties of gevoelens.
  • Imaginatie – beelden en wat beelden voor je doen om verliching te geven of die je een bepaalde richting op laten gaan.
  • Organen en hun emoties vanuit de Chinese geneeskunde, te behandelen met drukpunten / acupunctuurpunten (m.b.v. acupressuur of acupunctuur) waarbij het Hart staat voor liefde maar ook voor stress, de Lever voor frustratie maar ook voor daadracht en creativiteit, de Nieren voor angst maar ook voor wilskracht, de Longen en Dikke Darm voor verdriet en rouw maar ook voor ontrafelen en loslaten, en de Maag en Milt voor piekeren maar ook voor compassie en vriendelijkheid.
  • Schrijfopdrachten voor thuis vanuit Intuïtief schrijven.

Gerelateerde pagina’s

Mirjams Acupunctuur website: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Wat is Massagetherapie?: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam

Mirjam heeft veel ervaring met stress en burn-out klachten. Zoek je hulp daarbij? Kijk op: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Acupunctuur of Acupressuur kan helpen bij emotionele klachten. Interessante pagina over hoe dat volgens Chinese geneeskunde wordt aangepakt: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur/acupunctuur-emotionele-klachten-amsterdam/

Ook coaching en gesprekken zijn onderdeel van de Massagetherapie behandeling. Zie Mirjams’ blog: Coaching – gesprekken – ademsessie- massage: https://www.smoothrelief.com/massage-therapie/coaching-ademen-massage-amsterdam/

Ademen verdiept je gevoel. Dit kan belangrijks zijn tijdens een Massagetherapie sessie / Emotioneel lichaamswerk / lichaamsgerichte therapie. Meer informatie over Ademcoach / ademsessie: https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Mirjam van Huis

Als voorbeeld: iemand had een auto ongeluk gehad en herbeleefde tijdens mijn behandeling door op bepaalde nierpunten te drukken (nierpunten: voor verwerking van angst) de scene toen het gebeurde, dat veel verlichtig gaf.

Blog: Coaching – gesprekken – ademen – massage (Amsterdam Rokin). ‘Uit je hoofd, in je lichaam’

Geef goed aan tijdens het maken van een afspraak en de intake dat je met emotioneel lichaamswerk wilt werken, dan kunnen we bespreken wat er bij je speelt en zo de massage therapie sessie ingaan. Het liefst aan de hand van een bepaald thema, zodat we een handvat hebben voor de sessie.

Geïnteresseerd? Graag zie ik je in mijn praktijk, ik vind het erg leuk om hiermee te werken! Mirjam

Mirjam van Huis (1969) is gedurende haar vierjarige opleiding aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam professioneel opgeleid om te werken met emoties en blokkades. Als je iets in die richting wil, vraag er expliciet naar tijdens de eerste sessie en geef aan wat je verwachtingen zijn en waar je aan wil werken. Zeer ervaren, sinds 2001. Haar praktijk is gevestigd in Amsterdam Centrum, op het Rokin (1 metrohalte van centraal station). Mirjam is tevens acupuncturist.

Lichaamswerk zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Lichaamswerk Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars . Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele Massage therapie proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Lichaamswerk Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie Amsterdam

Naar
Ademsessie
Deep Tissue massage
Massage therapie
Tarieven Massage therapie