Mirjam van Huis

Acupuncturist Amsterdam & Massagetherapeut Amsterdam 

Smooth Relief | Mirjam van Huis 

Praktijk Rokin 91 Achter (vlakbij de Dam / Spui)

NB Acupuncturist Mirjam van Huis van Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam is in 2011 – Cum Laude met gemiddeld een 9 – afgestudeerd aan de acupunctuuropleiding Shenzhou te Amsterdam (op HBO niveau). Ook heeft zij voldaan (in 2015) aan het opnieuw bijscholen van haar medische basiskennis en heeft dat jaar Summa Cum Laude afgerond.

Scroll verder op deze pagina om meer te lezen over de Acupunctuurpraktijk.

Mirjam begon in 2001 als massagetherapeut en masseert nog steeds. Zie de pagina:  Smooth Relief Massagetherapie Amsterdam Zij is gevestigd hartje Amsterdam en heeft 21 jaar ervaring als therapeut.

Oorspronkelijk studeerde Mirjam Psychologie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam (neurowetenschappen / cognitive science). Mirjam is breed georienteerd, wat past in de holistische aanpak van Traditionele Chinese geneeswijzen (TCG). Zij heeft veel kennis en ervaring.

Acupunctuur wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. (Acupunctuur: 24104 ).  Zij is lid van Zhong met overkoepelende organisatie KAB en is lid van de LVNT met overkoepelende organisatie RBCZ. (Zhong lidnr. 2018085, LVNT lidnr. 04.069, RBCZ lidnr. 174139R)

De gedeeltelijke vergoeding voor Acupunctuur is zowel mogelijk via de Zhong als via de LVNT.

Ook Massagetherapie wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Mirjam is lid van de  LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen.

Praktijk voor Klassieke Acupunctuur op het Rokin in Amsterdam

– De praktijk van Mirjam van Huis is sinds 2001 gevestigd  te Amsterdam Centrum. Op Rokin 91 achter – in het achterhuis met de ingang op de rustige Kalfsvelsteeg.

Acupunctuur Amsterdam

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur gaat uit van Traditional Chinese Medicine (TCM), een eeuwenoude theorie over organen en energiebanen. Door naalden te zetten op punten op deze enegiebanen ervaart de cliënt meer balans en worden klachten verlicht.

De theorie gaat uit van Chi of levensenergie die via de energiebanen van het ene naar het ander orgaan stroomt. De energiestroom wordt beinvloed door naalden te zetten. Al na een aantal behandelingen voelt men een effect. Behandeling kan zowel verlichting geven bij diverse interne klachten als fysieke pijnklachten. Lees verder welke klachten Mirjam van Huis zoal behandelt.

Acupunctuur maak gebruik van Pols- en tongdiagnose

Wat biedt Smooth Relief Acupunctuur je?

Verlichten van een groot scala aan klachten

De World Health Organisation (WHO) erkent de toepassing van acupunctuur als behandelmethode voor een 100-tal aan medische klachten.

Mirjams expertise

Mirjams scriptie ging over: ‘Diagnostiek bij hoofdpijn in de Traditionele Chinese Geneeskunde’, hoofdpijn en migraine hebben haar interesse. Zij behandelt graag astmaklachten en allergieën. Daarnaast is zij bedreven in darmklachten, onder andere Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), stemmingswisselingen, premenstrueel syndroom (PMS) en andere menstruatieklachten, menopauze klachten, slaapproblemen / insomnia en tinnitus, chronische pijn. Ook als ondersteuning bij IVF, IUI etc. of natuurlijk zwanger worden. Aangezien Mirjam ook massagetherapeut is zijn diverse klachten aan het bewegingsapparaat met acupunctuur, massage of een combinatie te behandelen.

Lees ook Mirjams’ reviews.

Mogelijke behandeling van klachten

Klik op de verschillende klachten pagina’s:

acupunctuur amsterdam

Begeleiding bij zwangerschap, IVF, IUI (etc):

Behandeling voor zowel de vrouw als de man. Een ideale start is 3 maanden voor aanvang van de IVF, IUI (etc.) voor behandeling van de menstruatiecyclus regulatie en een optimale werking van het reproductiesysteem. Anders 4 tot 6 weken voor embryo plaatsing. Frequentie 1  behandeling per week (maar bij de meeste vrouwen niet tijdens de menstruatieweek). Na plaatsing 2x per week gedurende 2 weken. Dit ter bevordering van de innesteling. Voor de man: ter bevordering van de kwaliteit van het zaad en het reproductiesysteem 1x per week acupunctuur. Het beste effect (zwanger) is gemiddeld na drie maanden behandeling. Zie: zwanger-worden pagina

Een aanvullend voedingsadvies vanuit de Chinese voedingsleer

Naast acupunctuur alleen, kan als onderdeel van de acupunctuur behandeling een persoonlijk voedingsadvies gegeven worden vanuit de Chinese voedingsleer. Zie de pagina: Chinese voedingsleer en alvast: een gratis Algemeen Voedingsadvies (op deze site te vinden). Door jezelf goed te voeden en ook doordat Mirjam je kan adviseren wat voor voeding bij jouw Chinese conditie past, kan een voedingsadvies een waardevolle aanvulling zijn en kan bijdragen aan verlichting van je klachten.

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Wil je meer informatie over de behandeling van je klacht?

Er zijn heel erg veel klachten te behandelen met behulp van Acupunctuur, te veel om hier op te noemen. Heb je een klacht die hier niet vermeld wordt en je wilt  weten of het te behandelen is? Mail of bel gerust! info@smoothrelief.com / 06-15630276

Holistische visie

Acupunctuur werkt vanuit een holistische visie. Het gaat uit van het geheel van iemands fysieke, emotionele en mentale staat. De persoon’s Qi (levensenergie), Shen (geest en emoties) en Jing (genetische basis / constitutie/ voorouderlijke essentie).

Balans herstellen

De basis van TCM (Traditional Chinese Medicine) is het trachten te herstellen van de balans tussen de verschillende organen en verbeteren van de harmonie tussen lichaam en omgeving. Er wordt niet uitsluitend naar één orgaan gekeken, maar naar de algehele conditie van de cliënt. Acupunctuur helpt op een preventieve, zelf-regulerende manier.

Individuele benadering

In TCM (Traditional Chinese Medicine) krijgt iedere cliënt een behandeling met een op de persoon en zijn/haar klachten toegesneden naaldenpatroon. TCM neemt individuele reacties op pathogene factoren (ziekteverwekkers) in overweging omdat elk organisme weer anders functioneert. Ieder individu is uniek.

Het zetten van naalden

Ik behandel op een rustige en voorzichtige manier in goed overleg met de cliënt. Geef altijd aan hoe je je voelt en wat je grenzen zijn.

 

Achtergrond

acupunctuur amsterdam
Mirjam van Huis (1969) heeft van oorsprong Psychologie (neurowetenschappen / cognitive science) en Filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.  Zij studeerde massagetherapie aan de Academie voor Massage en Beweging en behaalde cum laude haar diploma aan Shenzhou University of TCM – Traditional Chinese Medicine (Klassieke Acupunctuur). Beiden zijn opleidingen op HBO niveau in Amsterdam. Zij is sinds 2001 (21 jaar) werkzaam als zelfstandig therapeut. Mirjam werkte drie schooljaren als docent Diepe weefsel massage aan Academie voor Massage en Beweging waar zij ook afstudeerde. Daarnaast geeft  zij sinds 2006 les in medische qigong. Zij heeft de opleiding Chinese voedingsleer gevolgd aan de acupunctuur opleiding  Qingbai te Amersfoort. Mirjam heeft een stevige basis als therapeut met vakken als emotioneel lichaamswerk, lichaamsgerichte therapie en therapeutische vorming op de vierjarige opleiding tot massagetherapeut (Academie voor Massage en Beweging).

Qigong cursus

Mirjam geeft een doorlopende Qigong cursus: Shaolin qigong of medische qigong. Qigong is, net als Tai Chi, een bewegingsvorm uit China. Wekelijks op de donderdag van 18.45-20.15. De lessen vinden plaats in een prachtige yoga studio op de Elandsgracht. Als je een les wilt komen proberen om te kijken of de cursus wat voor je is, kan dat. Instromen gedurende de cursus is mogelijk. Lees verder

Combinatie behandelingen van Acupunctuur en Massage therapie zijn mogelijk.

NB Acupunctuur wordt ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

NB-2  In het geval van een ernstige ziekte is het van groot belang goed contact te houden met de reguliere zorg. Mirjam van Huis vindt een goede samenwerking tussen alternatieve en reguliere zorg belangrijk!

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen.

Mirjam van HuisWil je klassieke acupunctuur proberen? Of in combinatie met massagetherapie? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Acupunctuur Amsterdam

Bij praktijk Smooth Relief van Mirjam van Huis kun je terecht: voor (alleen) Acupunctuur, voor Massagetherapie, of voor een Massage- en Acupunctuur combinatie.