Sportmassage Amsterdam

– Ook wel Klassieke massage Amsterdam, of Swedish massage Amsterdam – Smooth ReliefSportmassage Amsterdam

Klassieke massage is een vorm van sportmassage met knedingen (pétrissages), strijkingen (effleurages) en kloppingen (tapotements). Door deze technieken breng je de bloedsomloop flink op gang en worden afvalstoffen zoals melkzuur uit de spieren ‘gekneed’. Het is goed veel water te drinken na een massage zodat de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd worden via de bloedbaan naar de urinewegen en darmkanaal.

Mirjam van Huis heeft een 4 jarige massagevakopleiding gedaan op HBO niveau die opleidt tot massagetherapeut (afgestudeerd in 2001) en zij heeft meer technieken in huis dan Klassieke massage. Zij combineert Klassieke massage / sportmassage met Diepe Weefsel massage (zie Deep Tissue massage pagina).

Deep Tissue massage voert door middel van lange strokes op het onderhuids bindweefsel afvalstoffen af (dus ook goed voor de doorbloeding). Mirjam kan werken op allerlei pezen en aanhechtingen en met behulp van bindweefsel technieken het weefsel als het ware laten ‘smelten’. Daarnaast kan met behulp van Deep Tissue massage gewerkt worden aan houdingsverbetering. Zo kan er aan allerlei klachten / blessures gewerkt worden die door het sporten zijn ontstaan.

De derde vorm van massage die Mirjam van Huis in haar massagetherapie behandelingen combineert is Triggerpoint massage. Door op pijnpunten in de spieren te drukken die op andere plekken liggen dan waar de uitstralingspijn is. Zie Triggerpoint pagina.

Daarnaast werkt Mirjam met Acupressuur of Chinese massage.

De behandeling wordt geheel op jouw afgestemd met de technieken die Mirjam nodig acht, meestal is dit een mix van verschillende massagevormen.

Mirjam kan je oefeningen – bijvoorbeeld uit de Triggerpoint massage – mee naar huis geven, zodat je zelf wat aan de klacht kunt doen.

Wat kan Smooth Relief massage voor een sporter betekenen?

Sportmassage Amsterdam– Het begeleiden van een marathon of een andere afstand of een prestatie bij een andere tak van sport.

– Het verlichten van allerlei blessures, zoals hardloopblessures. Voor zeer acute klachten verwijs ik door naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in hardloopklachten.

– Het verlichten van spier- en peesklachten bij beoefening van bijvoorbeeld fitness

– Ook blessures aan armen, schouders, nek, bovenrug, onderrug, opgelopen bij verschillende sporten kunnen door middel van massage therapie verlicht worden.

Eventueel kan Acupunctuur ingezet worden. Mirjam is ook acupuncturist.

  •  Een combinatie behandeling acupunctuur en massagetherapie. Denk bijvoorbeeld aan een hamstring die helemaal strak staat. De acupunctuur haalt dan de grootste spanning weg, daarna wordt het aangedane gebied nog even gemasseerd.
  • Een acupunctuur behandeling bij tenniselleboog, golfersarm, bursitis, of frozen shoulder, of knieklachten is erg effectief.

Een Sportmassage zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Sportmassage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie