NB Mirjam van Huis van Smooth Relief, geeft Massagetherapie. Zij is in 2001 afgestudeerd als massagetherapeut aan de Akademie voor Massage & Beweging (4-jaige opleiding op HBO niveau). Ook heeft zij in 2015 een jaar medische basiskennis op HBO niveau Summa Cum Laude afgerond. De massagetechnieken die zij noemt, waaronder Sportmassage, waren onderdeel van  haar opleiding.

Mirjam is tevens erkend Acupuncturist. Lees verder Acupunctuur Amsterdam

Meer informatie over Massagetherapie zie: Massagetherapie Amsterdam

Mirjam was 3 schooljaren Diepe weefsel massage docent op de Akademie voor Massage & Beweging. Ook het vak acupressuur/ Tuina werd gegeven, zij is echter geen Tuina therapeut. Wel heeft zij als acupuncturist veel kennis over acupressuurpunten – oftewel acupunctuurpunten en is zij bedreven in Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) diagnostiek.

Massagetherapie wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Zij is lid van de  LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie) en overkoepelende organisatie RBCZ (LVNT lidnr. 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). 

Voor Acupunctuur is zij tevens lid van Zhong (lidnr. 2018085) en KAB,

maar ook erkend voor Acupunctuur via de LVNT en RBCZ.

Klassieke massage – Sportmassage Amsterdam, Smooth ReliefSportmassage Amsterdam

Klassieke massage is een vorm van sportmassage met knedingen (pétrissages), strijkingen (effleurages) en kloppingen (tapotements). Door deze technieken breng je de bloedsomloop flink op gang en worden afvalstoffen zoals melkzuur uit de spieren ‘gekneed’. Het is goed veel water te drinken na een massage zodat de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd worden via de bloedbaan naar de urinewegen en darmkanaal.

Mirjam van Huis heeft een 4 jarige massagevakopleiding gedaan op HBO niveau die opleidt tot massagetherapeut (afgestudeerd in 2001) en zij heeft meer technieken in huis dan Klassieke massage. Zij combineert Klassieke massage / sportmassage met Diepe Weefsel massage (zie Deep Tissue massage pagina).

Deep Tissue massage voert door middel van lange strokes op het onderhuids bindweefsel afvalstoffen af (dus ook goed voor de doorbloeding). Mirjam kan werken op allerlei pezen en aanhechtingen en met behulp van bindweefsel technieken het weefsel als het ware laten ‘smelten’. Daarnaast kan met behulp van Deep Tissue massage gewerkt worden aan houdingsverbetering. Zo kan er aan allerlei klachten / blessures gewerkt worden die door het sporten zijn ontstaan.

De derde vorm van massage die Mirjam van Huis in haar massagetherapie behandelingen combineert is Triggerpoint massage. Door op pijnpunten in de spieren te drukken die op andere plekken liggen dan waar de uitstralingspijn is. Zie Triggerpoint pagina.

Daarnaast werkt Mirjam met Acupressuur of Chinese massage.

De behandeling wordt geheel op jouw afgestemd met de technieken die Mirjam nodig acht, meestal is dit een mix van verschillende massagevormen.

Mirjam kan je oefeningen – bijvoorbeeld uit de Triggerpoint massage – mee naar huis geven, zodat je zelf wat aan de klacht kunt doen.

Wat kan Smooth Relief massage voor een sporter betekenen?

Sportmassage Amsterdam– Het begeleiden van een marathon of een andere afstand of een prestatie bij een andere tak van sport.

– Het verlichten van allerlei blessures, zoals hardloopblessures. Voor zeer acute klachten verwijs ik door naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in hardloopklachten.

– Het verlichten van spier- en peesklachten bij beoefening van bijvoorbeeld fitness

– Ook blessures aan armen, schouders, nek, bovenrug, onderrug, opgelopen bij verschillende sporten kunnen door middel van massage therapie verlicht worden.

Eventueel kan Acupunctuur ingezet worden. Mirjam is ook acupuncturist.

  •  Een combinatie behandeling acupunctuur en massagetherapie. Denk bijvoorbeeld aan een hamstring die helemaal strak staat. De acupunctuur haalt dan de grootste spanning weg, daarna wordt het aangedane gebied nog even gemasseerd.
  • Een acupunctuur behandeling bij tenniselleboog, golfersarm, bursitis, of frozen shoulder, of knieklachten is erg effectief.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie).

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Sportmassage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur