Acupunctuur afvallen Amsterdam| Smooth ReliefChinese voedingsleer de zoete en neutrale smaak van de nazomer

Acupunctuur kan het afvallen ondersteunen. Dit kan alleen al door de naaldjes te zetten, wanneer je regelmatig acupunctuur behandelingen neemt. Daarnaast zijn aanvullende voedingsadviezen mogelijk vanuit de Chinese voedingsleer. Uiteindelijk zul je de lifestyle verandering natuurlijk zelf moeten doen. Door zelf betere keuzes te maken in gezond en goed te eten en bewegen. Jij bepaald wat je eet en hoe je je leven inricht. Ervaar de acupunctuur als een steuntje in de rug.

Maar wat is Chinese voedingsleer? Het is gebaseerd op Chinese geneeskunde. Mirjam van Huis biedt je voedingsadviezen die Chinese voedingsleer, natuurvoeding en westerse voedingsleer combineren. Het is toepasbaar in iedere cultuur of voedingspatroon (en het betekent niet dat je Chinees gaat eten). Het is geen dieet maar een uitgebreid en gevarieerd voedingssysteem. Je kunt daarbij uitgaan van je gezonde verstand. Want uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat je weet wat gezond voor je is. En dat je dat kunt integreren in een goede en gezonde lifestyle, die nog lekker is ook.

Mirjam geeft tevens online Chinese voedingsleer cursussen. In groepjes gaan we schrijven over voeding, zodat je een bewustwordingsproces op gang brengt. Daarnaast krijg je veel informatie over Chinese voedingsleer (in combinatie met natuurvoeding en westerse voeding). Er is een introductie workshop om uit te proberen. De cursus bestaat uit zes keer om de week een les. Meer informatie hierover zie: online cursus Chinese voedingsleer.

‘In mijn praktijk zie ik zowel mensen die een paar kilo willen afvallen als mensen die veel gewicht kwijt willen. Denk eraan, een lifestyle verandering kost tijd. Maar als je echt jezelf wilt aanpakken en gezonde keuzes wilt maken voor de lange termijn, dan kun je het!’

Er kunnen verschillende redenen zijn om te willen afvallen:

 • Een paar kilo willen kwijtraken (je wordt behandeld met: De ‘simpele obesitas’ acupunctuur puntcombinatie).
 • Slechte eetgewoontes en leefgewoontes te lijf gaan (zoals inname van: teveel suiker, teveel zout, te vet eten, teveel alcohol, teveel koffie en roken!!).
 • Overgewicht veroorzaakt door het jojo-effect en/of crash-diëten en dus willen overgaan op een evenwichtiger voedingspatroon.
 • Je bent een emotie-eter, het is van belang om je emotioneel in balans te brengen en andere uitlaatkleppen te creëren.
 • Een hormonale klacht zoals een trage schildklierwerking.
 • Een te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk of de gevolgen van hart- en vaatziekten.
 • Een stofwisselingsziekte als diabetes of een voorstadium daarvan.
 • Overbelasting van heupen of knieën door overgewicht, bijvoorbeeld bij artrose.

De behandeling

Er worden acupunctuurnaalden gezet voor de Chinese conditie die je hebt en een acupunctuur puntcombinatie gebruikt om af te vallen. Aan het einde van de behandeling zet ik oornaaldjes (verblijfsnaaldjes) met een klein pleistertje die dus kunnen blijven zitten, om je te ondersteunen in je dagelijks leven tussen de behandelingen door.

Zie: Ooracupunctuur

Tijdens de eerste behandeling met intake is er ruimte voor je verhaal. En worden er veel vragen aan je gesteld om je Chinese diagnose en de puntcombinatie te bepalen. Er worden het eerste consult al naalden gezet. Voor de diagnose heb ik de hele intake behandeling nodig. Tijdens de vervolg behandelingen gaan we verder met de voedingsadviezen, als je hier open voor staat.

Er is de mogelijkheid voor aanvullende voedingsadviezen (zowel in combinatie met acupunctuur als losse adviezen).

Meer informatie zie: Chinese voedingsleer.

En alvast een: Algemeen voedingsadvies is te vinden op deze site.

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Je Chinese conditie

Chinese condities die veel voorkomen bij overgewicht zijn:

 • De Maag en Milt energie – of wel verteringsenergie – is laag. Gaat gepaard met moeheid, zware benen, dufheid, niet alert, overdag zweten, traagheid. Vaak met vochtophoping. Vochtophoping wordt in de Chinese geneeskunde genoemd: damp of slijm.
 • Damp- hitte: behalve vochtophoping is er ook hitte.
 • Maag vuur, ofwel hitte in de maag, vaak met excessief eten.
 • Als de Lever uit balans is krijg je emotionele verstoringen, hiervoor kan ik naaldjes op zetten op de Levermeridiaan, zodat de energie meer vloeiend gaat stromen en niet meer stagneert.
 • Nier yang deficiëntie, met veel vocht in het onderlijf en de benen, gaat vaak gepaard met gevoel van koude, vermoeidheid, onderrugklachten, laag libido, veel moeten plassen.

Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Interesse in algehele acupunctuur behandelingen + ooracupunctuur + persoonlijke Chinees voedingsadviezen? Maak gerust een afspraak!

Tarieven

Tarieven zijn gelijk aan acupunctuur behandelingen.

Voor Rokin 91, Amsterdam zie: Acupunctuur Amsterdam

Vergoeding zorgverzekering

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

NB. Zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

 

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Massage therapie Amsterdam