Diepe Weefsel massage Amsterdam

– Deep Tissue massage Amsterdam, Smooth Relief

Wat is Diepe Weefsel massage? – What is Deep Tissue massage?Wat is diepe weefsel massage?

Het is een krachtige techniek die wordt toegepast op het bindweefsel onder de huid en op dieper liggende bindweefselstructuren zoals pezen en ligamenten rond spieren. Het is goed voor de bloeddoorstroming, een diepe ontspanning en een verbeterde lichaamshouding.

Je kunt ermee werken op een groot scala aan klachten van het bewegingsapparaat: nek, schouder, onderrug, RSI, armen, heupen, benen, knieën , enkels, voeten etc.

Ook zit er bindweefsel rond organen en is een diepe buikmassage mogelijk; daarnaast bestaan aderen uit bindweefsel en bindweefselmassage heeft een positief effect op spataderen.

Tevens hebben bindweefselgrepen een gunstige invloed op een sinaasappelhuid of cellulitis en kan behandeling hiervan meegenomen worden in een algemene massagetherapie behandeling.

Triggerpoint massage ligt in het verlengde van Deep Tissue massage. Werkt Diepe Weefsel massage op diepere structuren; Triggerpoint massage werkt weer op de pijnpunten in die diepere structuren. Zo gaan Deep Tissue massage en Triggerpoint massage hand in hand. (Zie ook Triggerpoint pagina).

Een andere benaming voor Deep Tissue massage is Myofascial release. Dat betekent zoiets als: ‘Het loslaten van spanning uit spier- en bindweefsel structuren (myo=spier, fascie=bindweefsel)’. Behalve lange strokes over het bindweefsel van de huid, laat Mirjam van Huis het bindweefsel als het ware ‘smelten’ bij pezen en aanhechtingen (een techniek uit de Tissue release van Somesh van Heummen).

Tot slot wordt Diepe Weefsel massage gebruikt om emotionele blokkades op te lossen. Mirjam van Huis is opgeleid om licht emotioneel lichaamswerk / ademwerk te geven en sessies in die richting in combinatie met Diepe Weefsel massage zijn mogelijk. Maar eigenlijk is in elke sessie die zij geeft de aanpak holistisch en worden zowel de fysieke, mentale, emotionele en energetische aspecten van de klacht van de persoon meegenomen in de behandeling.

‘Diep geraakt’ willen worden of juist een zachte massage

Veel mensen spreekt het woord Deep Tissue massage aan door het woord ‘deep’. Bij Mirjam van Huis kun je terecht als je ‘diep geraakt’ wilt worden. Geef dit aan tijdens de eerste behandeling. Dit wil niet zeggen dat de hele behandeling keihard is. De hele langzame strokes over het bindweefsel – die trouwens behalve effectief ook heel ontspannend zijn – zijn relatief pijnloos, ook doordat Mirjam goed haar gewicht inzet bij het toepassen van de massagegrepen.

Een zachte vorm van Diepe weefsel massage is ook mogelijk bij Smooth Relief Massage, waardoor de massages van Mirjam van Huis erg geschikt zijn voor mensen met fibromyalgie. Ook bij zwangerschap is deze zachte vorm van Diepe Weefsel massage mogelijk (dan wordt er nog weer zachter gewerkt).

Deep Tissue massage is niet geschikt als je kanker hebt. Ik verwijs je dan graag door naar een collega die nog veel zachter werkt (op ‘niveau 1’ van druk geven) en die gespecialiseerd is op massage bij kanker. (Acupunctuur door Mirjam van Huis voor behandeling van bijwerkingen van chemotherapie of klachten rondom kanker is wel mogelijk).

Massage therapy AmsterdamDiepe Weefsel massage, de specialisatie van Mirjam van Huis

Mirjam van Huis heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in Diepe Weefsel massage. Diepe Weefsel Massage is haar ding, ze is 3 schooljaren docent Diepe Weefsel Massage geweest aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam (2011-2013), de vierjarige vakopleiding tot massagetherapeut in Amsterdam (Massagetherapie opleiding), op HBO niveau, waar zij zelf ook is afgestudeerd. Zij schoolt zij zich jaarlijks bij (sinds haar massage therapie diploma in 2001) op het vak Diepe Weefsel Massage. Zij heeft lessen gevolgd van rolfer Somesh van Heummen (Tissue Release), zij heeft les gehad van haar Rebalancing docent op de Academie voor Masssage en Beweging en diverse workshops gevolgd van docenten Rolfing (Art Riggs) en Myo-fascial release. Allemaal op het gebied van Diepe Weefsel Massage. Inmiddels heeft Mirjam helemaal haar eigen techniek ontwikkelt.

Deze eigen techniek in Diepe weefsel massage (waar zij ook in lesgegeven heeft), combineert zij met Triggerpoint massage, Acupressuur en Klassieke massage (Klassieke massage is een vorm van sportmassage). Zij past die greep toe die nodig is, maar de basis van haar vorm van masseren is Diepe Weefsel massage.

Diepe weefsel massage (Deep tissue massage) zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige Massagetherapie opleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

NB- 2 Mirjam van Huis heeft niet de opleidingen: Rolfing, Rebalancing of Myo-fascial release gedaan, maar de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam – een vierjarige opleiding op HBO niveau – die opleidt tot Massagetherapeut, waar het vak Diepe Weefsel Massage gegeven wordt.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Deep Tissue massage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie