Kan Acupunctuur tijdens de zwangerschap?

Ja, als de acupuncturist hierin gespecialiseerd is kan dat. Acupunctuur, ook gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap, wordt juist vaak gedaan voor miskraampreventie. Acupunctuur is volkomen veilig.

Acupunctuur en zwanger

De zwangerschap is een mooie periode in het leven van een vrouw. Voor sommigen gaat zij gepaard met klachten. Een acupuncturist, mits ervaren op dit gebied, kan dan een helpende hand bieden. Klachten tijdens de zwangerschap: misselijkheid, rugpijn, buikpijn, hoge bloeddruk kan men verlichten met behulp van acupunctuur. Miskraampreventie met behulp van acupunctuur is aan te raden, zeker in een IVF traject. Acupunctuur is mogelijk ter ondersteuning van het groeien van de foetus. Maar denk ook aan het laten draaien van de foetus uit stuitligging met behulp van moxa in de 32e tot de 34e week. Acupunctuur als voorbereidng op de bevalling kan vanaf de 36e week. Acupunctuur in de herstelperiode na de bevalling. En verschillende klachten na de bevalling zijn te verlichten: vermoeidheid, postnatale depressie, bij een te geringe lactatie, verlichting bij ontstoken melkklieren.

acupunctuur zwanger
Mirjam van Huis (1969) is een ervaren acupuncturist en gespecialiseerd in acupunctuur tijdens de zwangerschap.

Doordat Mirjam vele vrouwen en mannen heeft ondersteund tijdens het zwanger worden door het geven van acupunctuur vruchtbaarheidsbehandelingen (lees de pagina: Acupunctuur Zwanger worden), is zij ook veel vrouwen die zwanger zijn gaan behandelen.

In eerste instantie als miskraampreventie, de eerste drie maanden of soms 20 weken nadat een vrouw zwanger is in een IUI, IVF, ICSI, Cryo of natuurlijk zwanger worden traject.

Maar er zijn meer zwangerschapsklachten die je kunt verlichten met behulp van acupunctuur.

Hieronder een aantal zwangerschapsklachten die Mirjam helpt verlichten:

 • Zwangerschapsmisselijkheid
 • Buikpijn en krampen
 • Miskraampreventie
 • Ter bevordering van de groei van de foetus
 • Rugpijn
 • Hoge bloedruk en oedeem
 • Stress

Stuitligging

Bij stuitligging kan er dagelijks moxa gebrand worden boven een bepaald acupunctuurpunt om de baby te draaien. Mirjam kan je dit leren zodat je man of iemand anders dit dagelijks bij je kan doen. Dit moet gebeuren van week 32 tot 34.

Voorbereiden op bevalling

Vanaf week 36 kun je wekelijks een behandeling nemen om je voor te bereiden op de bevalling.

Na de bevalling

Ook na de bevalling – de postpartum periode is ondersteuning mogelijk:

 • Ondersteuning tijdens de herstelperiode na de bevalling met behulp van acupunctuur en leefstijl- en voedingsadviezen.
 • Helpen bij het herstel van de baarmoeder
 • Vermoeidheid
 • Postnatale depressie
 • Onvoldoende lactatie – te weinig melkproductie
 • Mastitis – ontstoken melkklieren

Voedingsadviezen en Chinese kruiden

Mirjam van Huis geeft aanvullende voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Mocht het nodig zijn, dan werkt Mirjam samen met een Chinese herbalist / Chinese kruiden specialist, omdat kruiden soms net extra ondersteuning geven. Deze Chinese kruiden specialist heeft veel ervaring met kruiden tijdens de zwangerschap en is gespecialiseerd in gynaecologie.

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis? Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Zwanger?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur

– Acupunctuur Zwanger –