Cursus Qigong Amsterdam |Chi Kung Amsterdam

Donderdagavond om de week – Vredenburgersteeg 31-3 (6 minuten lopen vanaf Centraal Station).

Meer informatie over de Qigong cursus van september t/m januari 2021 in de Vredenburgh dansstudio vlakbij het begin van de Zeedijk, scroll naar onder op deze pagina.

Opgeven bij Mirjam info@smoothrelief.com

Blijf gezond & Take care!
Warme groet, Mirjam

GRATIS online Qigong les

Half uur les gemaakt in coronatijd, goed mee te volgen:

De Qigong cursus – doorlopende lessen, instromen met proefles van €10 (maximum aantal personen in dansstudio ivm corona: ).

Qigong Amsterdam (Chi Kung) – donderdagavond om de week – Vredenburgersteeg 31-35 – (6 minuten lopen vanaf Centraal Station)Qigong Amsterdam

(Nov. ‘19): – Met blijdschap kondig ik aan dat ik op 23 januari 2020 een nieuwe Qigong cursus opstart! En dat ik een vaste, doorlopende groep wil creëren in de Vredenburgh studio te Amsterdam.

De lessen vinden plaats in de Vredenburgersteeg 31-35 in de dansstudio. Ikzelf vind dit een hele mooie, prettige ruimte! De ingang is aan de kant van de Armbrug (dit is vlakbij het begin van de Zeedijk) en is 6 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station. De steeg is ’s avonds afgesloten en is alleen van kant van de Armbrug te bereiken.

Open les: donderdag  van 18.45 -20.15 voor 10 euro.  Er is geen open les, echter, je kunt instromen met een proefles van €10

Na de open les wil ik het aantal deelnemers weten.

Lessen: ELKE 2E EN 4E DONDERDAG VAN DE MAAND (let op: sommige maanden hebben een 5e donderdag, dan is er geen les).

Data ’21-’22: 9/9, 23/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12, 13/1, 27/1

De lessen duren anderhalf uur van 18.45-20.15.

Er zijn 2 seizoenen: van februari t/m juni en van september t/m januari.

Prijs per seizoen €250

Het is altijd mogelijk om met een proefles van €10 in te stromen.

Wat is Qigong?

Qigong is een bewegingsvorm uit China die vergelijkbaar is met Tai Chi. Beiden gebruiken ze langzame bewegingen om de gezondheid te bevorderen. Het verschil met Tai Chi is dat je bij Tai Chi een vorm oftewel een reeks van bewegingen uit je hoofd leert. De bewegingen uit de Tai Chi zijn vaak afkomstig uit de martial arts. Qigong (Chi Kung) bestaat uit losse oefeningen die eenvoudig aan te leren, maar niet minder effectief zijn. De oefeningen uit de Qigong komen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaan over het sterken en strekken van energiebanen en energiepunten. De oefeningen volgen de seizoenen en gaan mee met elementen van ieder seizoen, dat zijn Hout – Vuur – Aarde – Metaal en Water.

Qigong beoefening is goed voor: het verbeteren van je energiepeil, een goede aarding, een betere ademhaling, een goede spijsvertering, organen in balans, een goed immuunsysteem, lekker in je vel, een goede doorstroming, soepele spieren en gewrichten, een betere conditie, meer balans, flexibiliteit en stabiliteit.

Je voelt al snel meer energie gedurende de lessen. Ook verdiepen de oefeningen je ademhaling. De lessen duren anderhalf uur, waarbij je zult merken dat het best je spieren en gewrichten aanspreekt. Toch is Qigong voor jong en oud en is het een vorm van sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

De les bestaat uit een warming up, een trainingsgedeelte en een meditatiegedeelte. Zeker ook omdat de lessen in de avond zijn, is er voor het meditatiegedeelte ruim plaats (dit kan een staande, zittende of liggende meditatie zijn).

Qigong beoefening in de avond is rustiger, dat past bij het Yin van de avond. De bewegingen gaan – als vanzelf – langzamer.

Na afloop is er tijd – en ruimte – om een kopje thee te drinken.

De Docent

De soort Qigong (Chi Kung) die gegeven wordt is Shaolin Qigong of medische Qigong – Mirjam van Huis (1969) heeft de opleiding medische Qigong gevolgd aan Shenzhou University te Amsterdam (van 2004-2006) en heeft les gehad van dr. Weixang Wang. Mirjam is al ruim 15 jaar Qigong docent en is acupuncturist en massagetherapeut. Zij heeft een praktijk in Amsterdam (op het Rokin, 1 metrohalte vanaf Centraal Station).

Opgeven voor de lessen/ een proefles (€10) volgen bij Mirjam, mail naar: info@smoothrelief.com

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam ‘Ik ben het best bereikbaar per mail’ info@smoothrelief.com / 06-15630276

Website: https://www.smoothrelief.com/shaolin-qigong

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Impressies eerdere (buiten) Qigong cursus van Mirjam:

Qigong AmsterdamQigong Amsterdam

Qigong Amsterdam

NB Qigong cursussen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.