Qigong Amsterdam

Zomer cursus Qigong Amsterdam- 4x achterin het Vondelpark woensdagavond 28/6, 5/7, 12/7, 19/7 2023

Data 30/6, 5/7, 12/7, 19/7. Je kunt je alleen opgeven voor de hele cursus. De 1e les verzamelen we bij de achteringang Amstelveenseweg bij het hek (bij het lange rechte fietspad) om 18.15 en lopen we gezamenlijk naar het veldje. De lessen zijn op woensdagen van 18.30-20.00. Kosten €80 voor de hele cursus (Het kan dus niet meer per keer!). Geef je op door Mirjam te mailen.

Opgeven bij Mirjam info@smoothrelief.com

Cursus Qigong Amsterdam |Chi Kung Amsterdam

woensdagavond van 18.15-19.45 – Ketelhuisplein 45 (WG-terrein, Oud-West, vlakbij de Jordaan)

Qigong Amsterdam

NB Vanaf 13-9-2023 op de woensdag op deze locatie! – zie onderaan deze pagina: de praktische informatie.

Wat is Qigong?

Qigong is een bewegingsvorm uit China die vergelijkbaar is met Tai Chi. Beiden gebruiken ze langzame bewegingen om de gezondheid te bevorderen. Het verschil met Tai Chi is dat je bij Tai Chi een vorm oftewel een reeks van bewegingen uit je hoofd leert. De bewegingen uit de Tai Chi zijn vaak afkomstig uit de martial arts. Qigong (Chi Kung) bestaat uit losse oefeningen die eenvoudig aan te leren, maar niet minder effectief zijn. De oefeningen uit de Qigong komen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaan over het sterken en strekken van energiebanen en energiepunten. De oefeningen volgen de seizoenen en gaan mee met elementen van ieder seizoen, dat zijn Hout – Vuur – Aarde – Metaal en Water.

Qigong beoefening is goed voor: het verbeteren van je energiepeil, een goede aarding, een betere ademhaling, een goede spijsvertering, organen in balans, een goed immuunsysteem, lekker in je vel, een goede doorstroming, soepele spieren en gewrichten, een betere conditie, meer balans, flexibiliteit en stabiliteit.

Qi (lees: [Chi]) betekent levensenergie en Gong betekent ‘werk’ of ‘oefening’. Door jarenlange wekelijkse Qigong beoefening kun je je levensenergie vergroten. De wekelijkse anderhalfuurs-lessen dragen daar zeker toe bij!

Je voelt al snel meer energie gedurende de lessen. Ook verdiepen de oefeningen je ademhaling. De lessen duren anderhalf uur, waarbij je zult merken dat het best je spieren en gewrichten aanspreekt. Toch is Qigong voor jong en oud en is het een vorm van sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

De les bestaat uit een warming up, een trainingsgedeelte en een meditatiegedeelte. Qigong beoefening in de avond is rustiger, dat past bij het Yin van de avond. De bewegingen gaan – als vanzelf – langzamer.

Na afloop is er tijd – en ruimte – om een kopje thee te drinken.

Mirjam van Huis

De Docent

De soort Qigong (Chi Kung) die gegeven wordt is Shaolin Qigong of medische Qigong – Mirjam van Huis (1969) heeft de opleiding medische Qigong gevolgd aan Shenzhou University te Amsterdam (van 2004-2006) en heeft les gehad van dr. Weixang Wang. Mirjam is al ruim 17  jaar Qigong docent en is acupuncturist en massagetherapeut. Zij heeft een praktijk in Amsterdam (op het Rokin, 1 metrohalte vanaf Centraal Station).

Waar?

De lessen vinden binnen plaats in de Spiegelzaal, Ketelhuisplein 45, WG-terrein, Oud-West vlakbij de Jordaan. Het Wilhelmina Gasthuisterrein (WG-terrein)  ligt tussen de Overtoom en de Kinkerstraat in, vlakbij de Bilderdijkstraat. Ikzelf vind dit een hele mooie, prettige ruimte!

Doorlopende lessen.

Proefles mogelijk woensdag 13 september 2023 van 18.15-19.45 voor €10 – van te voren opgeven.

Na de proefles wil ik het aantal deelnemers weten.

Praktisch

Lessen: 

Seizoen 13 september t/m 20 december 2023 (+ een vakantiedag 11 oktober).

Locatie: Spiegelzaal, Ketelhuisplein 45, WG-terrein, Oud-West vlakbij de Jordaan. Het Wilhelmina Gasthuisterrein (WG-terrein)  ligt tussen de Overtoom en de Kinkerstraat in, vlakbij de Bilderdijkstraat, net buiten het centrum.

De lessen zijn wekelijks en duren anderhalf uur van 18.15-19.45.

Er zijn 3 seizoenen:

  • januari  t/m mei
  • 4x zomercursus juni/juli – de zomercursus vindt plaats achterin het Vondelpark.
  • september t/m december.

Prijs: sept-dec 2023: €260

Het is raadzaam om vooraf iets lichts te eten.

Opgeven voor de lessen bij Mirjam, mail naar: info@smoothrelief.com

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam ‘Ik ben het best bereikbaar per mail’ info@smoothrelief.com / 06-15630276

Wees welkom bij de lessen! 🙂

warme groet, Mirjam

Website: https://www.smoothrelief.com/shaolin-qigong

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Impressies eerdere (buiten) Qigong cursus van Mirjam:

Qigong AmsterdamQigong Amsterdam

Qigong Amsterdam

Filmpje, half uur online qigong les om zelf thuis mee te doen:

filmpje van een half uur Qigongles gemaakt in coronatijd