Acupunctuur en Stoppen met roken Amsterdam, Smooth Relief

Moeite met stoppen met roken?acupunctuur stoppen met roken Amsterdam

Als acupunctuur in het Westen wel ergens bekend om is, is het wel dat het wordt ingezet als middel ter ondersteuning bij het trachten te stoppen met roken. (In China wordt acupunctuur het meest ingezet bij het herstel van een beroerte of CVA, maar dit terzijde).

Effecten van het stoppen met roken

Vooral de eerste periode is het lastigst en kun je last hebben van allerlei effecten van je verslaving. De nicotine is weliswaar binnen twee dagen uit je bloed, maar het duurt weken tot maanden voordat: je huid verbetert (niet meer zo grauw), de dikke laag tongbeslag weggaat, je reuk en smaak verbetert, je tandvlees verbetert / het bloedend tandvlees stopt, het hoesten weggaat, je meer lucht krijgt en je ademhaling en bloedcirculatie verbetert en dat je je fitter voelt.

De langetermijneffecten van stoppen met roken zijn (als je dus echt helemaal geen sigaretten meer aanraakt!): na 3 tot 4 jaar loop je minder risico op een hartinfarct en na 10 jaar is de kans op longkanker gehalveerd (vergeleken met rokers). (Bron: Jellinek kliniek)

De behandeling

Mirjam van Huis spreekt in deze periode meestal gedurende zeven weken 1 x per week af  (of als je daar niet genoeg aan hebt gedurende 5 weken / 10x  2  x per week zie Tarieven) – om: te detoxen, tegen sjacherijnigheid / stemmingswisselingen van de afkickverschijnselen (acupunctuur helpt hier uitermate goed tegen!) of er wordt behandeld op andere klachten die zijn ontstaan door de afkickverschijnselen zoals: niet kunnen slapen, transpireren, onrust, angst / paniek, concentratieproblemen, maar ook: teveel gaan eten of teveel gaan drinken, et cetera.

Na de eerste zeven keer wordt de behandeling afgebouwd naar minder vaak. Sommigen hebben genoeg aan deze zeven keer, andere hebben nog ondersteuning nodig, sommigen tot (maandelijks) een jaar lang.

Mirjam kwam voor het eerst met acupunctuur in aanraking toen zij in 2003 zelf stopte met roken met behulp van acupunctuur (zij heeft nooit meer een sigaret heeft aangeraakt). Zij propageert altijd: ‘Neem een jaar de tijd en maak alle terugkerende situaties – zoals feesten, seizoenen et cetera, mee – als je je voorneemt een jaar echt niet te roken, is er een goede kans dat je er helemaal vanaf blijft’.

De behandeling bestaat uit algehele acupunctuur behandelingen van 45 minuten . Daarnaast krijg je aan het eind van de behandeling oornaaldjes in je oor mee naar huis, zodat de behandeling extra lang doorwerkt. Zie ook de pagina: ooracupunctuur.

Andere verslavingen (alcohol, koffie, het afbouwen van medicijngebruik)

Behalve stoppen met roken zijn ook andere verslavingen (alcohol, koffie, het afbouwen van medicijngebruik) te behandelen met behulp van de combinatie acupunctuur en ooracupunctuur. Let wel: afbouw van medicijngebruik is een zaak tussen jou en je behandelend arts, acupunctuur kan ondersteunend zijn in deze periode tegen de bijwerkingen van het afbouwen van de medicijnen.

Bedenk bij het stoppen van je verslaving – dat jij het uiteindelijk zelf moet doen en willen. Acupunctuur kan een goede steun daarbij zijn.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Acupunctuur Stoppen met roken Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Stoppen met roken Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur