Acupunctuur darmklachten AmsterdamAcupunctuur bij darmklachten

Leven met een darmklacht – van jongst af aan of soms later ontstaan. Vaak heb je al van alles geprobeerd om de ongemakken te verlichten: allerlei behandelingen, verschillende diëten en diverse middeltjes. ‘Darm-cliënten zijn vaak heel wijs, doordat ze zoveel uitgeprobeerd hebben’, zegt Mirjam, ‘Ze hebben vaak een zetje in de goede richting nodig’.

Mirjam – acupuncturist –  is zelf ook ervaringsdeskundige op dit gebied. Zij heeft zelf ook darmklachten. Zij heeft de Traditionele Chinese geneeskunde omarmt, ‘Acupunctuur, Chinese voedingsleer in combinatie met Natuurvoeding èn de beoefening van Qigong (Chi Kung) – een bewegingsvorm uit China (Mirjam geeft hier les in op donderdagavonden, lees: Qigong lessen) is mijn leven en dat wil ik graag uitdragen’.

Kan acupunctuur helpen bij darmklachten? Darmen kunnen vaak positief reageren op de acupunctuur. Bedenk wel dat het vaak chronische klachten zijn en dat er vaak langer behandeling nodig is. ‘Ik begin vaak met wekelijkse of tweewekelijkse behandelingen, en eindig met maandelijkse consulten als onderhoud’.

Daarnaast kan het bespreken voedingsleer ondersteunend zijn. Mirjam heeft een jaaropleiding Chinese voedingsleer in combinatie met Natuurvoeding gedaan en zij wil haar kennis doorgeven in de vorm van voedingsadviezen, dit neemt een half uur van de behandeling in beslag, vraag hierom als je hierin geïnteresseerd bent).

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) in de vorm van Acupunctuur, Voedingsleer en Qigong kan een waardevolle ondersteuning zijn. Het heeft mij heel erg geholpen.

Mirjam van Huis houdt praktijk op het Rokin te Amsterdam. Zij heeft 23 jaar praktijkervaring en runt haar praktijk: Smooth Relief Acupunctuur en Massagetherapie sinds 2001.

Darmklachten

Darmklachten, een lastig probleem, dat je al van jongst af aan kunt hebben. De vertering werkt niet goed. Er is diarree of losse ontlasting, constipatie / obstipatie, vette ontlasting, onverteerde voedselresten in de ontlasting, opgeblazen buik, gas, winderigheid en veelal buikkrampen en buikpijn. Vaak zijn er allerlei voedselintoleranties, of er is voedsel dat moeilijk verdragen wordt.

Helpt acupunctuur bij darmklachten?

Acupunctuur kan op verschillende manieren helpen. Er zijn verschillende acupunctuur puntcombinaties voor verschillende klachten en je kunt verschillende Chinese condities hebben bij eenzelfde klacht. Welke Chinese conditie je hebt wordt onderzocht in het vraaggesprek tijdens de intake en met behulp van pols- en tong diagnose. (De anamnese). Er wordt behandeld op de, in dit geval darmklacht en op je onderliggende Chinese conditie.

Acupunctuur kan verlichting geven bij:

Diarree

  • Er zijn puntcombinaties voor acute diarree, als je bijvoorbeeld iets verkeerd gegeten hebt, of ontstaan door: koude, damphitte, of voedselretentie.
  • Er zijn puntcombinaties voor chronische dunne ontlasting of diarree. Het kan zijn dat de maag/milt (lees: vertering) zwak is, ook kan nier yang zwak zijn (dan is er veel koude), er is dan ochtenddiarree, men moet dan s ochtends meteen bij het opstaan haasten naar de wc.

Constipatie / obstipatie

In de Chinese geneeskunde noemt men iets al zo als men niet dagelijks naar de wc kan, of als het moeilijk naar buiten gaat.
Er zijn puntcombinaties voor:

  • Droge ontlasting door hitte.
  • Keutelige ontlasting bij lever qi stagnatie: bij boosheid, frustratie, een emotionele periode of depressie.
  • Als er geen energie genoeg is om de ontlasting naar buiten te duwen, niet genoeg peristaltiek.
  • Verstopping door koude in het lichaam.

Aambeien

Er zijn puntcombinaties voor aambeien.

Buikpijn

Er zijn puntcombinaties voor buikpijn, buikkrampen en voor pijn in het algemeen.

Opgeblazenheid, gas, windergheid

Er zijn puntcombinaties voor een opgeblazen buik.

Emoties en darmklachten

Er zijn puntcombinaties voor:

De Lever (lees: emoties) die de Maag aanvalt – er ontstaat dan boeren, oprispingen zuur, misselijkheid of zelf braken.

De Lever (lees: emoties) die de Milt aanvalt – er ontstaat dan diarree.

Spastische darm / PDS /IBS

Afwisselende puntcombinaties zoals hierboven beschreven, net wat er speelt. Daarnaast werken aan stressreductie en ontspanning met behulp van acupunctuur en lifestyle adviezen. Mirjam is behalve gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut ervaringsdeskundige op dit gebied.

Lees ook Mirjams’  blog: acupunctuur-pds

Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa

Ook bij deze ziekten kan acupunctuur ingezet worden.

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling met intake is er ruimte voor je verhaal. En worden er veel vragen aan je gesteld om je Chinese diagnose en de puntcombinatie te bepalen. Er wordt meteen de eerste behandeling al naaldjes gezet. Voor de diagnose heb ik de hele intake behandeling nodig. Tijdens de vervolg behandelingen gaan we verder met de voedingsadviezen, als je hier open voor staat.

Aanvullend voedingsadvies vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Als aanvulling op een acupunctuur behandeling geeft Mirjam van Huis voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze kunnen een waardevolle aanvulling zijn en helpen bij je darmklachten en je Chinese conditie. Losse voedingsadviezen of ik combinatie met acupunctuur.

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘Verteerbaar maken van voeding bij gevoelige darmen’, ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Lees verder over Mirjams’ voedingsadviezen: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/voedingsadvies-amsterdam/

Buikmassage

Een diepe buikmassage met behulp van Deep Tissue Massage en Acupressuur kan verlichtend werken. (Meer info over massagetherapie zie verder op deze site). Als aanvulling op de acupunctuur behandeling, of apart geboekt. Mirjam van Huis is behalve acupuncturist, massagetherapeut en is afgestudeerd aan een vierjarige Massagetherapie opleiding op HBO niveau, de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam.

Mirjam van Huis (1969)

heeft een praktijk sinds 2001. Haar praktijk is gevestigd op het Rokin te Amsterdam (twee tramhaltes van Amsterdam Centraal Station). Zij heeft veel ervaring met darmklachten in haar praktijk, maar is ook ervaringsdeskundige. Zij staat klaar om je te helpen, zodat je leven weer lekker gaat lopen en je goed leert omgaan met je chronische darmklacht.
Zij is afgestudeerd aan de acupunctuur opleiding op HBO niveau: Shenzhou te Amsterdam. Daarnaast heeft zij de jaaropleiding Chinese voedingsleer op Qing Bai te Amersfoort gevolgd.

Reviews

‘Ik ben bij Mirjam in behandeling (Acupunctuur) voor maag- en darmklachten. Na elke maaltijd was ik doodmoe en lag in de namiddag al op de bank. Na enige behandelingen en voedingsadvies voel ik mij een stuk beter, ik heb energie voor de hele dag! en kan zelfs s avonds nog dingen ondernemen . Ze luister elke keer naar mijn klachten en past de behandeling daar op aan … Klasse en beslist een aanrader’.

‘Mirjam is zeer effectief bij buikklachten met uitgebreid advies en acupunctuur gecombineerd’.

 

Tarieven

Behandelingen kunnen wekelijks, tweewekelijks, of 1x per maand zijn.

Zie: Tarieven Acupunctuur

Vergoeding door zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult gedeeltelijk. Géén doktersverwijzing nodig. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

NB. behandelingen zitten in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Interesse in een acupunctuur behandeling met of zonder persoonlijk Chinees voedingsadvies? Maak gerust een afspraak!

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

 

Naar
Acupunctuur
Massage therapie
Tarieven Acupunctuur
Tarieven Massage therapie

-Smooth Relief Acupunctuur darmklachten Amsterdam-