Acupunctuur darmklachten Amsterdam

Acupunctuur darmklachten Amsterdam

Mirjam van Huis houdt praktijk op het Rokin te Amsterdam en in Castricum. Zij heeft 15 jaar praktijkervaring in haar praktijk: Smooth Relief Acupunctuur en Massagetherapie.

Darmklachten

Darmklachten, een lastig probleem, dat je al van jongst af aan kunt hebben. De vertering werkt niet goed. Er is diarree of losse ontlasting, contipatie / obstipatie, vette ontlasting, onverteerde voedselresten in de ontlasting, opgeblazen buik, gas, winderigheid en veelal buikkrampen en buikpijn. Vaak zijn er allerlei voedselintoleranties, of er is voedsel dat moeilijk verdragen wordt.

Helpt acupunctuur bij darmklachten?

Acupunctuur kan op verschillende manieren helpen. Er zijn verschillende acupunctuur puntcombinaties voor verschillende klachten en je kunt verschillende Chinese condities hebben bij eenzelfde klacht. Welke Chinese conditie je hebt wordt onderzocht in het vraaggesprek tijdens de intake en met behulp van pols- en tong diagnose. (De anamnese). Er wordt behandeld op de, in dit geval darmklacht en op je onderliggende Chinese conditie.

Acupunctuur kan verlichting geven bij:

Diarree

  • Er zijn puntcombinaties voor acute diarree, als je bijvoorbeeld iets verkeerd gegeten hebt, of ontstaan door: koude, damphitte, of voedselretentie.
  • Er zijn puntcombinaties voor chronische dunne ontlasting of diarree. Het kan zijn dat de maag/milt (lees: vertering) zwak is, ook kan nier yang zwak zijn (dan is er veel koude), er is dan ochtenddiarree, men moet dan s ochtends meteen bij het opstaan haasten naar de wc.

Constipatie / obstipatie

In de Chinese geneeskunde noemt men iets al zo als men niet dagelijks naar de wc kan, of als het moeilijk naar buiten gaat.
Er zijn puntcombinaties voor:

  • Droge ontlasting door hitte.
  • Keutelige ontlasting bij lever qi stagnatie: bij boosheid, frustratie, een emotionele periode of depressie.
  • Als er geen energie genoeg is om de ontlasting naar buiten te duwen, niet genoeg peristaltiek.
  • Verstopping door koude in het lichaam.

Aambeien

Er zijn puntcombinaties voor aambeien.

Buikpijn

Er zijn puntcombinaties voor buikpijn, buikkrampen en voor pijn in het algemeen.

Opgeblazenheid, gas, windergheid

Er zijn puntcombinaties voor een opgeblazen buik.

Emoties en darmklachten

Er zijn puntcombinaties voor:

De Lever (lees: emoties) die de Maag aanvalt – er ontstaat dan boeren, oprispingen zuur, misselijkheid of zelf braken.

De Lever (lees: emoties) die de Milt aanvalt – er ontstaat dan diarree.

Spastische darm / PDS /IBS

Afwisselende puntcombinaties zoals hierboven beschreven, net wat er speelt. Daarnaast werken aan stressreductie en ontspanning met behulp van acupunctuur en lifestyle adviezen. Mirjam is behalve gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut ervaringsdeskundige op dit gebied.

Lees ook Mirjams’  blog: acupunctuur-pds

Aanvullend voedingsadvies vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Als aanvulling op een acupunctuur behandeling geeft Mirjam van Huis voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese Geneskunde. Deze kunnen een waardevolle aanvulling zijn en helpen bij je darmklachten en je Chinese conditie.

Buikmassage

Een diepe buikmassage met behulp van Deep Tissue Massage en Acupressuur kan verlichtend werken. (Meer info over massagetherapie zie verder op deze site). Als aanvulling op de acupunctuur behandeling, of apart geboekt. Mirjam van Huis is behalve acupuncturist, massagetherapeut en is afgestudeerd aan een vierjarige Massagetherapie opleiding op HBO niveau, de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam.

Mirjam van Huis (1969)

heeft een praktijk sinds 2001. Haar praktijk is gevestigd op het Rokin te Amsterdam (twee tramhaltes van Amsterdam Centraal Station) en in Castricum. Zij heeft veel ervaring met darmklachten in haar praktijk, maar is ook ervaringsdeskundige. Zij staat klaar om je te helpen, zodat je leven weer lekker gaat lopen en je goed leert omgaan met je chronische darmklacht.
Zij is afgestudeerd aan de acupunctuur opleiding op HBO niveau: Shenzhou te Amsterdam. Daarnaast heeft zij de jaaropleiding Chinese voedingsleer op Qing Bai te Amersfoort gevolgd.

Tarieven

 

Zie: Tarieven Acupunctuur (Amsterdam)
of Tarieven Acupunctuur Castricum

 

Vergoeding door zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult (zowel voor Acupunctuur als Massage therapie) als Natuurgeneeskunde voor gemiddeld 50%-100% van 12 à 16 behandelingen. Géén doktersverwijzing nodig. Ik ben lid van de Zhong voor Acupunctuur, lidnr 2018085 en lid van de VNT; Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, licentienr. 04069.

NB. Natuurgeneeskunde zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Interesse in een acupunctuur behandeling met of zonder persoonlijk Chinees voedingsadvies? Maak gerust een afspraak!

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Graag aangeven als het om de praktijk in Castricum gaat.

 

Naar
Acupunctuur
Massage therapie
Tarieven Acupunctuur (Amsterdam)
Tarieven Massage therapie (Amsterdam)
Acupunctuur Castricum
Massage therapie Castricum

Delen op...Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn