Triggerpoint massage Amsterdam

– massage Amsterdam, Smooth Relief

Triggerpoint massage is ontwikkeld door de twee artsen dr. Janet Travell en dr. David Simons in de jaren ’50 van de 20ste eeuw. Zij schreven samen het boek: ‘Myofascial pain and dysfunction’ (meer dan 1000 pagina’s dik). Dit boek wordt wel de bijbel van de Triggerpoint therapie genoemd. Het woord ‘Triggerpoint wordt al in 1920 gebruikt, zo ook de hieraan verwante term ‘myofasciaal pijn syndroom’ (myo=spier, fascie= bindweefsel) door de arts Dudley Morton. Behalve in de Massage therapie wordt Triggerpoint massage veel toegepast in de fysiotherapie.

Wat is Triggerpoint massage?Triggerpoint massage Amsterdam

Deze massagevorm werkt goed op diverse (pijn-) klachten. Triggerpoint massage gaat ervan uit dat je knopen of Triggerpoints kunt de-activeren, waarbij de spierknoop op een andere plek ligt dan de plek waar de pijn is. Een bekend voorbeeld daarvan is dat je pijn hebt in je onderarm, pols of hand, maar dat de aangedane spierknopen in je nek- of schoudergebied liggen. 80% van deze spierknopen of Triggerpoints komen overeen met acupunctuurpunten (meer specifiek: de Ashi punten uit de acupunctuur).

Triggerpoint massage is een goede aanvulling op Diepe Weefsel massage (zie Deep Tissue Massage pagina). Want deep Tissue massage, ook wel Myofascial Release genoemd, werkt op de diepere (spier en bindweefsel) structuren van het lichaam; Triggerpoints zijn weer pijnpunten in deze diepere structuren. Triggerpoint massage gaat daardoor hand in hand met Deep Tissue massage.

Mirjam van Huis geeft vaak oefeningen mee voor zelfmassage van Triggerpoints, zodat je thuis ook iets aan de klacht kan doen

Tender points bij fibromyalgie

Bijzondere Triggerpoints zijn de ’tender points’. Tender points zijn een set van Triggerpoints verdeeld over het hele lichaam die worden gebruikt in de diagnostiek bij fibromyalgie. Mirjam van Huis kan indien wenselijk een lichte vorm van Deep Tissue massage en Triggerpoint massage aanwenden die geschikt is bij fybromyalgie.

Een Triggerpoint Massage zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Triggerpoint massage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie