NB Mirjam van Huis van Smooth Relief, geeft Massagetherapie. Zij is in 2001 afgestudeerd als massagetherapeut aan de Akademie voor Massage & Beweging (4-jaige opleiding op HBO niveau). Ook heeft zij in 2015 een jaar medische basiskennis op HBO niveau Summa Cum Laude afgerond. De massagetechnieken die zij noemt, waaronder Triggerpoint massage, waren onderdeel van  haar opleiding.

Mirjam is tevens erkend Acupuncturist. Lees verder Acupunctuur Amsterdam

Meer informatie over Massagetherapie zie: Massagetherapie Amsterdam

Mirjam was 3 schooljaren Diepe weefsel massage docent op de Akademie voor Massage & Beweging. Ook het vak acupressuur/ Tuina werd gegeven, zij is echter geen Tuina therapeut. Wel heeft zij als acupuncturist veel kennis over acupressuurpunten – oftewel acupunctuurpunten en is zij bedreven in Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) diagnostiek.

Massagetherapie wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Zij is lid van de  LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie) en overkoepelende organisatie RBCZ (LVNT lidnr. 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). 

Voor Acupunctuur is zij tevens lid van Zhong (lidnr. 2018085) en KAB,

maar ook erkend voor Acupunctuur via de LVNT en RBCZ.

Triggerpoint massage Amsterdam, Smooth Relief

Triggerpoint massage is ontwikkeld door de twee artsen dr. Janet Travell en dr. David Simons in de jaren ’50 van de 20ste eeuw. Zij schreven samen het boek: ‘Myofascial pain and dysfunction’ (meer dan 1000 pagina’s dik). Dit boek wordt wel de bijbel van de Triggerpoint therapie genoemd. Het woord ‘Triggerpoint wordt al in 1920 gebruikt, zo ook de hieraan verwante term ‘myofasciaal pijn syndroom’ (myo=spier, fascie= bindweefsel) door de arts Dudley Morton. Behalve in de Massage therapie wordt Triggerpoint massage veel toegepast in de fysiotherapie.

Wat is Triggerpoint massage?Triggerpoint massage Amsterdam

Deze massagevorm werkt goed op diverse (pijn-) klachten. Triggerpoint massage gaat ervan uit dat je knopen of Triggerpoints kunt de-activeren, waarbij de spierknoop op een andere plek ligt dan de plek waar de pijn is. Een bekend voorbeeld daarvan is dat je pijn hebt in je onderarm, pols of hand, maar dat de aangedane spierknopen in je nek- of schoudergebied liggen. 80% van deze spierknopen of Triggerpoints komen overeen met acupunctuurpunten (meer specifiek: de Ashi punten uit de acupunctuur).

Triggerpoint massage is een goede aanvulling op Diepe Weefsel massage (zie Deep Tissue Massage pagina). Want deep Tissue massage, ook wel Myofascial Release genoemd, werkt op de diepere (spier en bindweefsel) structuren van het lichaam; Triggerpoints zijn weer pijnpunten in deze diepere structuren. Triggerpoint massage gaat daardoor hand in hand met Deep Tissue massage.

Mirjam van Huis geeft vaak oefeningen mee voor zelfmassage van Triggerpoints, zodat je thuis ook iets aan de klacht kan doen

Tender points bij fibromyalgie

Bijzondere Triggerpoints zijn de ‘tender points’. Tender points zijn een set van Triggerpoints verdeeld over het hele lichaam die worden gebruikt in de diagnostiek bij fibromyalgie. Mirjam van Huis kan indien wenselijk een lichte vorm van Deep Tissue massage en Triggerpoint massage aanwenden die geschikt is bij fybromyalgie.

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars als Natuurgeneeskunde, lid VNT

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Triggerpoint massage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie