Zwangerschapsmassage Amsterdam

Massagetherapie Amsterdam, Smooth Reliefacupunctuur zwanger worden

Zwangerschapsmassage kan aan te bevelen zijn om: de foetus goed te laten groeien, anti-stress, bij onderrugklachten, misselijkheid, zware benen, spataderen of bij een andere klacht misschien niet gerelateerd aan zwangerschap.

Het is belangrijk dat je dit door een bedreven persoon laat doen omdat er punten in je lichaam zijn die je tijdens de zwangerschap beter niet kunt aanraken zoals: hielen, enkels draaien en de bovenkant van je schouders. Het is dus ook niet verstandig de bovenkant van je schouders zelf te masseren of dit door je vriend / man te laten doen!

Heb je een schouderklacht bijvoorbeeld doordat je door werk intensief achter de computer zit dan kan Mirjam van Huis zo masseren dat toch de klacht verminderd, zonder de bovenkant van de schouders aan te raken.

Contra-indicaties bij zwangerschap

Geen enkels draaien, mijd de hielen en de binnenkanten van je onderbenen (contra-indicatie Milt 6). Mijd Dikke darm 4 – het punt in het vlies tussen duim en wijsvinger. Niet de boven kant van je schouders – de monnikskapspier masseren (contra-indicatie Galblaas 21), niet de buik, niet het heiligbeen masseren, het lumbale (zachte) gedeelte van je onderrug extra zacht masseren.

Hoe wordt er gemasseerd bij zwangerschapsmassage?

Er wordt in buikligging gemasseerd t/m 3 maanden en daarna in zijligging. Daarnaast ook in rugligging, behalve bij een enkele zwangere vrouw die niet goed op haar rug kan liggen door de druk van de foetus. Het belangrijkste verschil met een reguliere massage is behalve dat er een aantal plekken op het lichaam vermeden worden die gecontra-indiceerd zijn is dat er veel zachter gemasseerd wordt dan bij een reguliere massage.

Acupunctuur

Behalve massagetherapeut is Mirjam van Huis ook acupuncturist. Zij werkt veel met fertiliteitsbehandelingen voor vrouwen die zwanger willen worden. Zij ondersteunt vrouwen (en ook hun mannen) met behulp van acupunctuur zowel bij natuurlijk zwanger worden als in een IUI of IVF traject. Zie Zwanger worden pagina.

Ook tijdens de zwangerschap kan Mirjam klachten verminderen met behulp van acupunctuur. Denk aan behandeling bij misselijkheid/braken of hoge bloeddruk (hypertensie).

Voedingsadvies vanuit de Chinese voedingsleer

Mirjam van Huis geeft ook voedingsadviezen vanuit de Chinese voedingsleer als aanvulling op de acupunctuur of massagetherapie behandeling. Dit kan zijn voor fertiliteit (bij het proberen zwanger te worden), als tijdens de zwangerschap. Zie: Chinese voedingsleer en Algemeen voedingsadvies

Het belangrijkste voedingsadvies voor de zwangere vrouw luidt: Kies zoveel mogelijk voor gezond en vers voedsel. Luister naar je lichaam bij het kiezen van producten, naar waar je behoefte aan hebt. Houd je dieet zoveel mogelijk hetzelfde, dus geen grote veranderingen in je voedingspatroon invoeren. Vermijd een teveel van alle vijf de smaken (zuur, bitter, zoet, scherp en zout), dus kruid je eten matig.

Interesse in een behandeling?

Een Zwangerschapsmassage zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling.

Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? zwangerschapsmassage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie