NB Mirjam van Huis van Smooth Relief, geeft Massagetherapie. Zij is in 2001 afgestudeerd als massagetherapeut aan de Akademie voor Massage & Beweging (4-jaige opleiding op HBO niveau). Ook heeft zij in 2015 een jaar medische basiskennis op HBO niveau Summa Cum Laude afgerond. De massagetechnieken die zij noemt, waaronder Zwangerschapsmassage, waren onderdeel van  haar opleiding.

Ook heeft zij als Acupuncturist met specialisatie fertiliteit en vrouwenklachten veel kennis over zwangerschap vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). En weet zij heel goed welke acupressuurpunten – oftewel acupunctuurpunten, wel en niet bij zwangerschap.

Mirjam is tevens erkend Acupuncturist. Lees verder Acupunctuur Amsterdam

Meer informatie over Massagetherapie zie: Massagetherapie Amsterdam

Mirjam was 3 schooljaren Diepe weefsel massage docent op de Akademie voor Massage & Beweging. Ook het vak acupressuur/ Tuina werd gegeven, zij is echter geen Tuina therapeut. Wel heeft zij als acupuncturist veel kennis over acupressuurpunten – oftewel acupunctuurpunten en is zij bedreven in Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) diagnostiek.

Massagetherapie wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Zij is lid van de  LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie) en overkoepelende organisatie RBCZ (LVNT lidnr. 04.069, RBCZ lidnr. 174139R).

Voor Acupunctuur is zij tevens lid van Zhong (lidnr. 2018085) en KAB,

maar ook erkend voor Acupunctuur via de LVNT en RBCZ.

Zwangerschapsmassage Amsterdam, Smooth Reliefacupunctuur zwanger worden

Zwangerschapsmassage kan aan te bevelen zijn om: de foetus goed te laten groeien, anti-stress, bij onderrugklachten, misselijkheid, zware benen, spataderen of bij een andere klacht misschien niet gerelateerd aan zwangerschap.

Het is belangrijk dat je dit door een bedreven persoon laat doen omdat er punten in je lichaam zijn die je tijdens de zwangerschap beter niet kunt aanraken zoals: hielen, enkels draaien en de bovenkant van je schouders. Het is dus ook niet verstandig de bovenkant van je schouders zelf te masseren of dit door je vriend / man te laten doen!

Heb je een schouderklacht bijvoorbeeld doordat je door werk intensief achter de computer zit dan kan Mirjam van Huis zo masseren dat toch de klacht verminderd, zonder de bovenkant van de schouders aan te raken.

Contra-indicaties bij zwangerschap

Geen enkels draaien, mijd de hielen en de binnenkanten van je onderbenen (contra-indicatie Milt 6). Mijd Dikke darm 4 – het punt in het vlies tussen duim en wijsvinger. Niet de boven kant van je schouders – de monnikskapspier masseren (contra-indicatie Galblaas 21), niet de buik, niet het heiligbeen masseren, het lumbale (zachte) gedeelte van je onderrug extra zacht masseren.

Hoe wordt er gemasseerd bij zwangerschapsmassage?

Er wordt in buikligging gemasseerd t/m 3 maanden en daarna in zijligging. Daarnaast ook in rugligging, behalve bij een enkele zwangere vrouw die niet goed op haar rug kan liggen door de druk van de foetus. Het belangrijkste verschil met een reguliere massage is behalve dat er een aantal plekken op het lichaam vermeden worden die gecontra-indiceerd zijn is dat er veel zachter gemasseerd wordt dan bij een reguliere massage.

Acupunctuur

Behalve massagetherapeut is Mirjam van Huis ook acupuncturist. Zij werkt veel met fertiliteitsbehandelingen voor vrouwen die zwanger willen worden. Zij ondersteunt vrouwen (en ook hun mannen) met behulp van acupunctuur zowel bij natuurlijk zwanger worden als in een IUI of IVF traject. Zie Zwanger worden pagina.

Ook tijdens de zwangerschap kan Mirjam klachten verminderen met behulp van acupunctuur. Denk aan behandeling bij misselijkheid/braken of hoge bloeddruk (hypertensie).

Voedingsadvies vanuit de Chinese voedingsleer

Mirjam van Huis geeft ook voedingsadviezen vanuit de Chinese voedingsleer als aanvulling op de acupunctuur of massagetherapie behandeling. Dit kan zijn voor fertiliteit (bij het proberen zwanger te worden), als tijdens de zwangerschap. Zie: Chinese voedingsleer en Algemeen voedingsadvies

Het belangrijkste voedingsadvies voor de zwangere vrouw luidt: Kies zoveel mogelijk voor gezond en vers voedsel. Luister naar je lichaam bij het kiezen van producten, naar waar je behoefte aan hebt. Houd je dieet zoveel mogelijk hetzelfde, dus geen grote veranderingen in je voedingspatroon invoeren. Vermijd een teveel van alle vijf de smaken (zuur, bitter, zoet, scherp en zout), dus kruid je eten matig.

Interesse in een behandeling?

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie).

Wil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? zwangerschapsmassage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Naar

Massage therapie pagina
Tarieven Massage therapie

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur