Acupunctuur rugklachten Amsterdam, Smooth Reliefacupunctuur Amsterdam

Acupunctuur is geschikt voor de behandeling van zowel acute als chronische rugklachten. Ook is een combinatie behandeling mogelijk, waarbij eerst met acupunctuurnaalden wordt geprikt en daarna gemasseerd, aangezien Mirjam van Huis tevens massagetherapeut is. Soms is de voorkeur alleen massagetherapie, dit hangt af van de behoefte van de klant en ook van de aard van de klacht.

Soorten rugklachten

(op sommige woorden kun je doorklikken):

 • Onderrugklachten; lumbago, spit, ischias, SI-klachten, hernia
 • SI-klachten
 • Pijn aan de heup
 • Bovenrugklachten
 • Schouderklachten
 • Frozen shoulder
 • RSI
 • Bursitis – peesontsteking
 • Nekklachten
 • Whiplash
 • Fibromyalgie
 • ME
 • Reuma, artritis, artrose

Behandeling kan zijn: tegen de pijn, stress-reductie, spieren ontspannen, betere doorstroming, het verhelpen van tintelingen, dofheid / gevoelloosheid in de ledematen, het verminderen van hoofdpijn (ontstaan vanuit nek en schouders), ontstekingen helpen verlichten, bot- en gewrichtspijn verzachten. Vanuit de Chinese geneeskunde: bij zwakte: energie toevoegen, bij koude: warmte toevoegen, bij warmte: hitte verdrijven, bij ‘Damp’: vocht verminderen, ondersteuning bij emotionele klachten: boosheid / frustratie, verdriet, verlies, angst, piekeren, overactief / over-geconcentreerd, soms gaat de klacht van plek tot plek – dit noemt men ‘ Wind’ in de Chinese geneeskunde – , soms is de pijn scherp en gefixeerd op één plek, de pijn kan diffuus of zeurend zijn, er kan een gevoel van zwaarte zijn.

Mirjam van Huis is sinds 2001 therapeut. Zij is begonnen als massagetherapeut en werkt met Deep Tissue massage, Triggerpoint therapie en Acupressuur (meer informatie hierover, browse op deze site). Zij is drie schooljaren (2011-2013) docent Diepe Weefsel massage geweest aan de Academie voor Massage en Beweging. Daarnaast is zij cum laude afgestudeerd aan de Acupunctuur opleiding Shenzhou te Amsterdam.

Als je niet weet of je liever acupunctuur of massagetherapie wilt, of niet weet wat beter is voor je klacht, is het aan te raden bij het eerste consult voor de lange behandeling van 100 minuten te kiezen. Hierbij wordt een intake gedaan + een acupunctuur behandeling + 25 minuten massage. Tijdens deze eerste behandeling kan worden afgesproken wat het vervolgtraject zal zijn en of er voor Acupunctuur, Massagetherapie of een combinatie zal worden gekozen.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Acupunctuur rugklachten Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele Acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur rugklachten Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur
Massage therapie
Tarieven Acupunctuur
Tarieven Massage therapie