NB Mirjam van Huis van Smooth Relief, geeft Massagetherapie. Zij is in 2001 afgestudeerd als massagetherapeut aan de Akademie voor Massage & Beweging (4-jaige opleiding op HBO niveau). Ook heeft zij in 2015 een jaar medische basiskennis op HBO niveau Summa Cum Laude afgerond. De massagetechnieken die zij noemt waren onderdeel van haar opleiding.

Mirjam is tevens erkend Acupuncturist. Lees verder: Acupunctuur Amsterdam

Mirjam was 3 schooljaren Diepe weefsel massage docent op de Akademie voor Massage & Beweging. Ook het vak acupressuur/ Tuina werd gegeven, zij is echter geen Tuina therapeut. Wel heeft zij als acupuncturist veel kennis over acupressuurpunten – oftewel acupunctuurpunten en is zij bedreven in Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) diagnostiek.

Massagetherapie wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Zij is lid van de  LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen.

Voor Acupunctuur is zij tevens lid van Zhong (lidnr. 2018085) en KAB,

maar ook erkend voor Acupunctuur via de LVNT en RBCZ.

Massagepraktijk op het Rokin in Amsterdam

– Sinds 2001 (20 jaar) gevestigd te Amsterdam Centrum. Op Rokin 91 achter – in het achterhuis met de ingang op de rustige Kalfsvelsteeg.

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie maakt gebruik van zowel massage als lichaamsgerichte therapie voor behandeling van klachten. Een massagetherapeut is een specialist en heeft een 4-jarige HBO opleiding afgerond. Behandelingen worden deels vergoed.

Mirjam van Huis

biedt je een behandeling van stressklachten die fysiek en/of mentaal tot uiting zijn gekomen. Het gaat om jou. Een ontspanningsmassage kan er voor zorgen dat je je lichamelijk rustiger en meer in evenwicht voelt. Maar het is ook mogelijk dat we samen langdurige blokkades aanboren en dat er onverwacht emoties loskomen. Daar is tijd en ruimte voor tijdens mijn behandelingen.

Aan de hand van een vraaggesprek stellen we een gericht behandelplan op dat naast massage en lichaamsbewustwording ook het doen van oefeningen in kan houden. Daarbij houd ik rekening met de lichamelijke, geestelijke, emotionele en energetische aspecten van de klacht.

Ik nodig je uit je lichaam te herontdekken en een evenwichtiger, gelukkiger en energieker mens te worden.

Wat biedt Smooth Relief massage therapie je?

 • Een massagetherapie behandeling
  massage amsterdamEen moment heerlijk relaxed voor jezelf, terwijl de rest van de wereld jachtig doordraaft.
 • Verlichten van fysieke klachten
  Zoals: pijn in nek, schouders, onderrug of SI-gewricht; been-, voet- en heupklachten, RSI of CANS, whiplash, migraine, spanningshoofdpijn, darmklachten, ademhalings- en stemproblemen, overgangsklachten, cellulitus, vochtophoping, chronische pijn (zoals fybromyalgie of post traumatische dystrofie). Bovendien kan massage therapie ondersteunend werken als begeleiding bij zwangerschap (zwangerschapsmassage).
 • Hulp bij bewustwording van spanningen en emoties
  Veel van de dagelijkse beslommeringen hebben hun weerslag op bepaalde delen van het lichaam.
  Stress, vermoeidheid, futloosheid, slapeloosheid,
  verdriet, angst, verlies, overspannen, burn-out, gedeprimeerdheid, depressie, of problemen op het werk kunnen er voor zorgen dat je niet optimaal functioneert.
  Massagetherapie kan daaraan gerelateerde klachten verminderen.
 • Gerichte oefeningen aandragen
  Komende uit de Bio-energetica, Chi Kung en Stretching. Deze stimuleren de ademhaling, grounding en energiestromen.

Massagetechnieken en oefeningen

Ik gebruik in mijn werk:

massage amsterdam

Diepe Weefsel Massage (deep tissue massage). Het is een diepe en krachtige techniek op
het bindweefsel onder de huid. Soms kan dit werk gevoelig zijn, hoewel ik het op een zeer invoelende manier toepas. De techniek zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, een goede doorstroming, het ontspannen van spieren en een verbeterde houding. Eveneens wordt het gebruikt om (emotionele) blokkades los te maken.

Diepe Weefsel Massage is mijn ding, ik ben 3 schooljaren docent Diepe Weefsel Massage geweest aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam (2011-2013). Ik  school mij jaarlijks bij (sinds mijn massage therapie diploma in 2001) op het vak Diepe Weefsel Massage. Ik heb lessen gevolgd van rolfer Somesh van Heummen (Tissue Release), ik heb les gehad van mijn Rebalancing docent op de Academie voor Masssage en Beweging en diverse workshops gevolgd van docenten Rolfing (Art Riggs) en Myo-fascial release. Allemaal op het gebied van Diepe Weefsel Massage.

Verder zijn technieken die ik gebruik: Triggerpoint massage, dit werkt heel goed op diverse (pijn-) klachten. Het gaat er van uit dat je knopen in spieren kunt de-activeren, waarbij de spierknoop op een andere plek ligt dan de plek waar de pijn is. Een bekend voorbeeld daarvan is dat je pijn hebt in je onderarm of hand, maar dat de aangedane spierknopen in je nek- of schoudergebied liggen. Het is een goede aanvulling op Diepe Weefsel massage. Ik geef vaak oefeningen mee voor zelfmassage van triggerpoints, zodat je thuis ook iets aan de klacht kunt doen.

Ik pas Acupressuur toe; technieken uit de Tuina (Chinese drukpuntmassage). Net als Shiatsu gaat het uit van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Door naar de verschillende organen en hun bijbehorende energiebanen of meridianen te kijken krijgen we een goed inzicht in de klacht.

Ook kan ik grepen uit de Klassieke Massage/ sportmassage (Swedish Massage) aanwenden. Deze diepe manieren van masseren kan ik combineren met meer intuïtieve en energetische technieken als Holistische Massage en Polariteitsmassage. Verder is het mogelijk dat ik Joint Movement, Holistic Pulsing en Voetreflexologie toepas.

Zoals je ziet heb ik veel technieken tot mijn beschikking. Deze combineer ik tot een speciaal op jou toegesneden massagebehandeling.

Bodywork / emotioneel lichaamswerk

Voor het werken met blokkades is een ademhalingssessie / lichaamswerk mogelijk in combinatie met Diepe Weefsel massage en oefeningen.

Zijn zoals je bent…massage amsterdam

Ik geef een lichte vorm van therapeutisch lichaamswerk. Ik werk met ademhalingssessies op de massagetafel. Ademen betekent letterlijk ruimte creëren en innemen, waardoor je een vollere en beter vibrerende (levens-) energie krijgt. Door dieper adem te halen, door te werken met Diepe Weefselmassage en gebruik te maken van oefeningen uit de Bio-Energetica en Neo-Reicheriaans lichaamswerk, ontstaat er een speelse sessie. Binnen de veiligheid van mijn behandelruimte kun je helemaal zijn zoals je je op dat moment voelt. En kun je contact maken met je diepere zelf. Als je wilt kunnen we daarbij verschillende thema’s aanstippen. Net wat er op dat moment bovenkomt. Je intuïtie achterna…”

Blog: Coaching – gesprekken – ademen – massage (Amsterdam Rokin). ‘Uit je hoofd, in je lichaam’

Mirjam van Huis is gedurende haar vierjarige opleiding aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam professioneel opgeleid om te werken met emoties en blokkades. Als je iets in die richting wil, vraag er expliciet naar tijdens de eerste sessie en geef aan wat je verwachtingen zijn en waar je aan wil werken.

Verdere mogelijkheden:

 • Een uitgebreide voetmassage. Of bijvoorbeeld een half uur rug en een half uur voeten.
 • Een combinatie van 45 minuten privéles medische qigong en een 45 minuten durende massage. (Samen een 100 minuten behandeling; de 45 minuten qigong wordt niet vergoed). Minimaal een reeks van 6 behandelingen. Je kunt ook bij de normale behandelingen vragen om 1 of 2 qigong oefeningen mee naar huis te krijgen.Wat qigong precies is zie onder: ‘qigong’
 • Combinatiebehandelingen van massagetherapie en acupunctuur zijn mogelijk.
 • Hier meer info over: Psoas massage (klik op de link). Bij behandeling van onderrug klachten of een SI-klacht, kan tevens ingezet worden in een therapeutische sessie.
 • Mirjam geeft Zwangerschapsmassage. Zij weet heel goed welke punten wel en niet mogen tijdens de zwangerschap doordat zij ook Acupuncturist is gespecialiseerd in vruchtbaarheid/ fertiliteit.

Achtergrond

Mirjam van Huis heeft Psychologie (neurowetenschappen / cognitive science) en Filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2001 runt zij een praktijk voor Massage therapie (Diepe Weefsel Massage & Acupressuur) aan de Leidsestraat te Amsterdam. Nu in combinatie met een praktijk voor Klassieke Acupunctuur. Naast acupuncturist en massagetherapeut is zij docent Qigong en is zij al jaren actief als docent massage.

Opleidingen: Academie voor Massage en Beweging (4 jaar) en Shenzhou Open University of TCM (Klassieke Acupunctuur, 3 jaar). Beiden op HBO niveau te Amsterdam.

Qigong cursus

Qigong is een bewegingsvorm vergelijkbaar met Tai Chi. Doorlopende lessen wekelijks op de donderdag van 18.45-2015. De lessen vinden plaats in een prachtige yoga studio op de Elandsgracht. Instromen gedurende de cursus is mogelijk. Lees verder

Reviews

Lees: Reviews

 Over verschillende klachtenpatronen

Zie (klik op de link):

Blog Mirjam (Over RSI, burn-out, darmklachten, slapeloosheid)

Voorbeelden uit de praktijk (over RSI, burn-out, whiplash, chronische pijn)

Rugklachten

Hoofdpijn en migraine

 RSI

Darmklachten

Whiplash

Acupunctuur en Massage combinatie bij (chronische) pijn

Fybromyalgie

Ervaring met posttraumatische dystrofie

ADHD en ADD Bij volwassenen en kinderen.

Slaapproblemen

Stress en burn-out

NB Alle genoemde massagetechnieken/massagevormen zijn aangeleerd op de Academie voor Massage en Beweging, een vierjarige massagevakopleiding op HBO niveau. Deze technieken worden ingezet in een curatieve behandeling, dat wil zeggen een klachtgerichte behandeling, volgens de methodiek van Alternatieve geneeswijzen. Op deze manier is vergoeding bij zorgverzekeraars mogelijk.

NB- 2: Mirjam van Huis heeft niet de opleidingen: Rolfing, Rebalancing of Myo-fascial release gedaan, maar de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam – een vierjarige opleiding op HBO niveau – die opleidt tot Massagetherapeut, waar het vak Diepe Weefsel Massage gegeven wordt.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen.

Mirjam van HuisWil je een professionele massage proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Massage Amsterdam?

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie Amsterdam

Mirjam van Huis leerde de volgende Massagetechnieken op haar Massagetherapie opleiding (vierjarige opleiding op HBO niveau, afgestudeerd tot massagetherapeut in 2001), om zo tot een mooie Massagetherapie-behandeling te komen:

Lees verder:

 • Mirjams’ belangrijkste specialisatie is Diepe weefsel massage. Hier ligt haar hart. Zij heeft een tiental jaar zeer intensief op deze techniek bijgeschoold. Van 2011-2013 (3 jaar) was zij docent op de Massagetherapie opleiding – de Akademie voor Massage en Beweging – in dit vak. Zie: Deep tissue massage / Diepe weefsel Masasage.
 • Een belangrijke aanvulling op Deep tissue massage is Triggerpoint massage.
 • Prachtig vak uit het eerste jaar van de Massagetherapie opleiding. Kennis van de spieren. Zie: Sportmassage / Klassieke massage / Swedish massage.
 • Geïnspireerd door een geweldige docent in dit vak op de opleiding is Mirjam uiteindelijk ook acupuncturist geworden. Zij kent alle kneepjes van het vak: de acupunctuurpunten en de Chinese diagnose. Mirjam is bedreven in drukpuntmassage. Meer info: Acupressuur of Tuina (Zij is echter geen Tuina therapeut).
 • Mirjam is een acupuncturist gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Daardoor weet zij precies welke acupunctuurpunten wel en niet te doen, voor een veilige Zwangerschapsmassage.
 • Een therarepeutische hulpvraag als onderdeel van de Massagetherapie behandeling? De Massagetherapie opleiding onderwijst in veel therapeutische vakken. Mirjam hééft deze therapeutische basis en daarnaast veel ervaring (zij voert haar praktijk sinds 2001). Lees verder: Emotioneel Lichaamswerk/ Lichaamsgerichte therapie/ Ademcoaching.

Zij combineert technieken zodat deze aansluiten bij de klacht en/of hulpvraag.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie

Bij praktijk Smooth Relief van Mirjam van Huis kun je terecht: voor (alleen) Acupunctuur, voor Massagetherapie, of voor een Massage- en Acupunctuur combinatie.