coaching ademen massage Amsterdam

Soms ben je op zoek naar ondersteunende gesprekken, naar coaching, maar heb je het gevoel dat je daarmee teveel in je hoofd blijft zitten. De vorm van coaching resoneert niet genoeg in je lichaam. In dat geval kan de lichaamsgerichte therapie die Mirjam van Huis (’69) aanbiedt iets voor jou betekenen. Het thema – of meerdere issues – waar je mee komt, wordt verwerkt in een behandeling waarbij coaching-gesprekken- ademen-massage worden gecombineerd tot een therapeutische sessie. De problemen kunnen van allerlei aard zijn en hangen samen met de levensfase waarin je bevindt en je achtergrond of levenssituatie. Naast lichaamsgericht massagetherapeut is Mirjam acupuncturist en Qigong docent (= een soort Tai Chi), waardoor zij een holistische kijk heeft op het leven. Zowel het spirituele, emotionele, energetische en het fysieke en mentale aspect hebben daarin een plaats. Mirjam is als acupuncturist op zoek naar harmonie en naar acceptatie van: ‘Dat wat is’ en is op de toekomst gericht. Zij nodigt je uit mee te gaan met de stroom van het leven, om flexibiliteit te creëren, ‘zo buigzaam als bamboe’ en om uitgangen te vinden voor de dingen die bij je spelen, zodat er weer levendigheid en dynamiek ontstaan en je weer verder kunt. In de praktijk worden verschillende tools gebruikt:

  • Gesprekken – gesprekken, maar zo dat ze resoneren in je lichaam.
  • Deep tissue massage (Diepe weefsel massage) brengt je in contact met herinneringen in je lichaam door deze plekken aan te raken.
  • Een ademsessie. Dieper ademen zorgt voor dat je meer in contact komt met wat er speelt, je voelt dieper, komt dichter bij je emoties of gevoelens.
  • Imaginatie – beelden en wat beelden voor je doen om verlichting te geven of die je een bepaalde richting op laten gaan.
  • Organen en hun emoties vanuit de Chinese geneeskunde, te behandelen met drukpunten / acupunctuurpunten (m.b.v. acupressuur of acupunctuur) waarbij het Hart staat voor liefde maar ook voor stress, de Lever voor frustratie maar ook voor daadracht en creativiteit, de Nieren voor angst maar ook voor wilskracht, de Longen en Dikke Darm voor verdriet en rouw maar ook voor ontrafelen en loslaten, en de Maag en Milt voor piekeren maar ook voor compassie en vriendelijkheid.
  • Schrijfopdrachten voor thuis vanuit Intuïtief schrijven.

Gerelateerde pagina’s

Neem een kijkje op Mirjams acupunctuur website: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Massagepraktijk Smooth Relief, Mirjam is ook massagetherapeut: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam

Acupunctuur en/of Acupressuur bij Emotionele klachten. Wat zeggen de Chinese geneeswijzen?: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur/acupunctuur-emotionele-klachten-amsterdam/

Kamp je met Stress en Burn-out klachten? Dan kan Acupunctuur en/of Massagetherapie iets voor je zijn. Probeer een eerste consult uit bij Mirjam: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Heb je een prangende vraag? Vanuit lichaamsgerichte therapie betrek je je lijf erbij. Emotioneel lichaamswerk als onderdeel van Massagetherapie: https://www.smoothrelief.com/lichaamswerk-amsterdam/

Ademcoaching – een ademsessie behoort tot de mogelijkheden, om de Massagetherapie te verdiepen: https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Als voorbeeld: iemand had een auto ongeluk gehad en herbeleefde tijdens mijn behandeling door op bepaalde nierpunten te drukken (nierpunten: voor verwerking van angst) de scene toen het gebeurde, dat veel verlichtig gaf.

Geef goed aan tijdens het maken van een afspraak en de intake dat je met lichaamsgerichte therapie wilt werken, dan kunnen we bespreken wat er bij je speelt en zo de massage therapie sessie ingaan. Het liefst aan de hand van een bepaald thema, zodat we een handvat hebben voor de sessie.

Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gedurende haar vierjarige opleiding aan de Academie voor Massage & Beweging te Amsterdam professioneel opgeleid om te werken als lichaamsgericht massagetherapeut. Als je iets in deze richting wil, vraag er expliciet naar tijdens de eerste sessie en geef aan wat je verwachtingen zijn en waar je aan wil werken.

Mirjam heeft Psychologie (neurowetenschappen / cognitive science) en Filosofie gestudeerd aan de UvA. Zij is daarna een opleiding voor Massagetherapie en een Acupunctuur opleiding gaan doen, beiden in Amsterdam en beiden op HBO niveau. Zij studeerde cum laude met gemiddeld een 9 af in Acupunctuur en is docent Diepe Weefsel Massage geweest aan de Academie voor Massage en Beweging.

Zij houdt sinds 2001 (23 jaar) praktijk in Amsterdam Centrum, momenteel op Rokin 91 achter, ingang Kalfsvelsteeg (in een rustig achterhuis). De praktijk ligt op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang spui).

Verder lezen:

Ademsessie: https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Lichaamswerk: https://www.smoothrelief.com/lichaamswerk-amsterdam/

Wil je professionele massagetherapie proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?

Meer informatie? Afspraak? Lichaamsgerichte therapie Amsterdam?

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

VOOR CONTACT / PRIJZEN, zie:

Tarieven Massage therapie Amsterdam

– coaching ademen massage Amsterdam –