De 5 elementenleer van de Chinese geneeskunde

Wist je dat emotionele klachten heel goed met Acupunctuur of Acupressuur te behandelen zijn? In de Chinese geneeskunde werkt men op energiebanen of meridianen die verbonden zijn met organen. Bij Acupunctuur prikt men met een naald punten op deze energiebanen aan om zo organen te beïnvloeden. Bij Acupressuur drukt men deze punten in met de duim voor hetzelfde effect. In de Chinese geneeskunde hoort bij ieder orgaan een emotie. Bij de lever hoort gedeprimeerdheid, boosheid, stemmingswisselingen, frustratie. Bij de milt hoort piekeren of malen. De long staat voor verdriet. Bij de nier hoort angst. Het hart staat voor teveel nadenken, ‘over excitement’. Door deze organen met de bij behorende energiebanen of meridianen te beïnvloeden en te balanceren ontstaat er verlichting.

De verschillende emotionele klachten

Boosheid, stemmingswisselingen, frustratie, depressie, niet lekker in je vel zitten

In de Chinese geneeskunde valt dit onder het orgaan de Lever en het element Hout. Hoewel bij ernstige depressie ook het Hart bij de klachten betrokken kan zijn, waardoor het lastiger te behandelen is. Bij het Hart hoort in de Chinese geneeskunde ‘teveel denken’. Over het algemeen is Lever en boosheid of gerelateerde klachten goed te behandelen met behulp van acupunctuur. De Lever reageert meestal snel op acupunctuurbehandeling. Het is dus zeker de moeite waard om acupunctuur behandelingen te nemen als je niet lekker in je vel zit, als je van nature een kort lontje hebt (een Hout-type bent), of als je last hebt van stemmingswisselingen. Wanneer de Lever goed stroomt is er vrije flow van energie in alle richtingen, is er daadkracht en zijn er creativiteit en ideeën.

Teveel denken, overexcitement en hyperactiviteit

Deze klachten horen bij het Hart en het element Vuur. Het tegenovergestelde van Vuur is het element Water en de Nieren. Vaak prik je Nier punten om te aarden / gronden. Om de energie vanuit het hoofd naar beneden te brengen. Bij het Hart hoort behalve teveel nadenken ook stressgerelateerde hartkloppingen en slapeloosheid. Meer info over / klik op de link: Burn-outADHDSlapeloosheid. Als het Hart in balans is is er blijdschap en levensvreugde.

Piekeren en zorgen

Het door blijven malen in je hoofd over de zorgen die je hebt valt in de Chinese geneeskunde onder de Milt en Maag en het element Aarde. Misschien ben je een Milttype of zit je in een fase van je leven met veel zorgen, of veel drukte op werk, studie of privéleven. Acupunctuur kan helpen je Milt en maag in balans te brengen. Is de Milt in evenwicht dan is er harmonie. Milttypes kunnen sympathieke personen zijn, sociaal in de omgang.

Verdriet en rouw

Verdriet en rouw valt in de Chinese geneeskunde onder Longproblematiek en onder het element Metaal. Het verlies van dierbaren kan je een flinke knauw geven en je Long energie uitputten. Acupunctuur kan helpen deze energie te balanceren. Neem de tijd om op krachten te komen, probeer je verdiet een plaats te geven. Probeer het essentiele van het niet essentiele te scheiden en de dingen los te laten die niet meer nodig zijn. Als de Long energie stroomt is er wijsheid, een goed ademhaling en een goed immuunsysteem.

Angst en paniek, hyperventilatie

Als de Nieren en het element Water niet in balans zijn kunnen er angsten ontstaan. Acupunctuur kan helpen deze angsten aan te pakken. Heb je al langdurig angstklachten verwacht dan niet dat je met een paar acupunctuurbehandelingen er bent. Dan heb je langduriger behandeling nodig. Kijk maar of het iets voor je is. Als de Nieren in balans zijn is er een goede basisenergie, een diepe ademhaling, een goede aarding of gronding en is er een sterke wil.

Gerelateerde pagina’s

Meer over Smooth Relief Acupunctuur, Mirjams acupunctuur pagina: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Mirjam is ook Massagetherapeut: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam

Stress en Burn-out klachten kun je verlichten met behulp van Acupunctuur en/of Massagetherapie. Mirjam heeft hier veel ervaring mee. Breng je lichaam en geest weer in balans: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Emotioneel lichaamswerk / lichaamsgerichte therapie kan een belangrijk onderdeel zijn van de Massagetherapie sessie: https://www.smoothrelief.com/lichaamswerk-amsterdam/

Ook gesprekken zijn soms nodig en fijn in een Acupuncuur of Massagetherapie consult: Coaching – gesprekken – ademsessie- massage: https://www.smoothrelief.com/massage-therapie/coaching-ademen-massage-amsterdam/

Een ademsessie, diep ademen tijdens Massagetherapie, brengt je in je lijf, bij jezelf. Dit is mogelijk om te ervaren (als je dat wilt): https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Een luisterend oor

Mirjam heeft veel ervaring met behandeling van diverse emotionele klachten en zij staat klaar voor je. Ze kan goed luisteren. Ze heeft veel interesse in het behandelen van emotionele klachten. ‘We zijn ten slotte allen mensen en het hele spectrum aan emoties en gevoelens hoort daarbij. Problemen ontstaan voor een deel ook doordat deze emoties en gevoelens er niet mogen zijn, in de maatschappij niet, of door je omgeving of doordat jijzelf er een stempel op plakt van een negatieve emotie. In mijn hoofd zijn emoties niet negatief, maar horen ze bij ieder mens en zijn ze bedoeld om je iets te zeggen’.

Stress / overspannen / burn-out

Mirjam heeft veel ervaring met behandeling van stress / overspannen / burn-out, zie betreffende pagina met behulp van Acupunctuur en/of Massagetherapie: https://www.smoothrelief.com/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Mirjam van Huis (1969)

is gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin. Daarnaast houdt zij op zondagmiddag en avond praktijk in Castricum.Mirjam heeft goede therapeutische kwaliteiten. Zij heeft een stevige basis als therapeut, opgedaan tijdens haar opleiding aan de Academie voor Massage en Beweging, door vakken als emotioneel lichaamswerk – lichaamsgerichte therapie – therapeutische vorming. Van huis uit heeft Mirjam Psychologie en Filosofie gestudeerd aan de UvA.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)
(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur menstruatie Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina

Massagetherapie pagina

Tarieven en openingstijden

– Acupunctuur emotionele klachten Amsterdam –