acupunctuur misslijkheid

Maagklachten en Acupunctuur – Wat te doen bij misselijkheid?

Acupunctuur kan verlichten bij verschillende vormen van maagpijn en oprispingen (misselijkheid, boeren, de hik, ’t zuur’ – maagzuur / maagreflux).

Maagpijn en maagreflux kunnen acuut zijn doordat je iets verkeerds gegeten hebt, of het kan chronisch zijn.

Chronische klachten kunnen komen door koude op de maag, hitte van de maag, of de klachten kunnen een emotionele component hebben (in Chinese geneeskunde noemt men dit: ‘ de lever (emoties of stress) valt de maag aan’ ).

Voor de verschillende vormen van maagklachten zijn er acupunctuur puntcombinaties, passend bij jouw Chinese conditie.

Ook voor overgeven / braken, bijvoorbeeld bij zwangerschap, zijn er verschillende acupunctuur puntcombinaties beschikbaar.

Naast een acupunctuur behandeling, kun je vragen om een voedingsadvies, aangezien Mirjam van Huis werkt vanuit Chinese voedingsleer. Chinese voedingsleer is onderdeel van TCM (Traditional Chinese Medicine). De Chinese diagnose gesteld bij de acupunctuur behandeling wordt gebruikt voor een individueel voedingsadvies die past bij jouw Chinese conditie, maar die ook past bij jouw voorkeuren qua voeding.

Als thuishulpmiddel, is er een EHBO- acupunctuurpunt tegen misselijkheid en overgeven (ook te gebruiken tijdens de zwangerschap) aan de binnenkant van de twee polsen. Het acupunctuurpunt heet: PC6. Meet drie duimen van de polsplooi en duw op het derde punt diep in het midden van je pols tussen twee pezen in. Je kunt dit punt zo’n minuut vasthouden, of totdat de misselijkheid afzakt. Om een beeld te krijgen van de puntlocatie zie youtube:

Verder kan tegen misselijkheid gemberthee helpen. Kijk maar of je dit verdraagt. Ook hoor ik soms dat bij misselijkheid bij kanker de frisdrank ginger ale verlichtend werkt.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Maagklachten acupunctuur Amsterdam

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele Acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur maagklachten Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

 

Naar
Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur