Acupunctuur en voorjaarsmoeheid

Voorjaarsmoeheid – Kan Acupunctuur daarbij helpen? – met voedingstip en Qigong oefeningen

Het is lente! De natuur bloeit weer op: het gras wordt groen, het frisgroene jonge blad komt aan de bomen, de stengels van planten komen uit de grond. We zijn duidelijke in het element Hout met zijn opstijgende Lever energie.

Na de winter, de tijd van contemplatie, broeden op wat komen gaat en naar binnen gericht zijn, barst in de lente de ontspruitende energie weer los. De lente is een tijd van ideeen en creativiteit! En ook van daadkracht en plannen maken.

Maar soms wil het niet zo en blijven we een beetje achter in het element Water van de winter. En blijft onze Nier energie – dat bij de winter en element Water hoort – laag. Door te weinig zonlicht en de Yinne staat van ons gemoed in de winter (dit tegenover Yange energie van de zomer) voelen we ons soms uitgeblust. En we vragen ons af: ‘ Heb ik last van Voorjaarsmoeheid?’ .

Wat we nodig hebben bij Voorjaarsmoeheid is onze Nierenergie een boost geven. Dit kan door Qigong oefeningen die goed zijn voor de Nieren. Bijvoorbeeld door met je handruggen naar beneden te wrijven over je onderug richting je stuit. Begin hoog achter op je rug en wrijf helemaal naar beneden. Doe dit 36 keer.

Ook kunnen we de Leverenergie stimuleren om beter te gaan stromen. Een Qigong oefening kan bijvoorbeeld zijn om de buitenkanten van je benen te bekloppen met open vuist (met losse polsen zodat je jezelf geen pijn doet). Doe dit van boven naar beneden in de richting van de meridiaan (ookwel energiebaan genoemd). Aan de buitenkant van je benen loopt de Galblaasmeridiaan, deze is gekoppeld aan de Lever. Doe deze beweging net zolang totdat je er een wakker gevoel van krijgt.

Tot slot een voedingstip om je Nierenergie een boost te geven. Wat goed is voor de Nierenergie is de zoute smaak. Nu bedoel ik natuurlijk niet dat je veel chips of zoiets moet gaan eten. Ik raad je aan Rietsuikermelasse te kopen bij de Natuurvoedingszaak. Dit is een zoute stroop boordevol goede mineralen. Ik raad aan een theelepel per dag hiervan te nemen totdat de Voorjaarsmoeheid verdwenen is.’ s Ochtends. Gewoon zo een lepel in je mond, of smeer het op brood of doe het in je pap.

Denk je dat je meer nodig hebt dan deze eenvoudige tips? Je kunt natuurlijk ook een aantal acupunctuurbehandelingen nemen.

Meer informatie over Acupunctuurbehandelingen bij vermoeidheid, lees de volgende pagina:

Acupunctuur en Vermoeidheid

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur vermoeidheid Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

 

Mirjam van Huis

Contactgegevens

Mirjam van Huis
Tel. 06-15630276 (graag inspreken)
info@smoothrelief.com

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’.

– Acupunctuur Voorjaarsmoeheid Amsterdam –