psoas massage Amsterdam

Psoas spier massage

De psoas spier wordt ook wel de loopspier genoemd, omdat je hem tijdens het lopen gebruikt. Op de bovenstaande foto kun je zien hoe bij het hardlopen de psoas wordt gestretcht voor en na het rennen. De spier loopt langs je ruggenwervels en zit vast aan de binnenkant van de bekken, loopt vervolgens naar de binnenkant van je dijbeenbot (de femur) Zo kun je een loopbeweging maken. (Omdat hij je been in beweging brengt). Officieel heet hij: musculus iliopsoas, het gaat eigenlijk om twee spieren de m. iliacus en de m. psoas.

In de massage kun je de psoas spier via de buik masseren. Je wordt diep geraakt van binnen. Het geeft een wat weeïg gevoel en de aanraking kan emotioneel zijn. Daarnaast kan psoas massage verlichting geven bij onderrug klachten, want als deze spier gespannen is kan hij je rug hol trekken. Ook bij SI-klachten – als het een van de gewrichten tussen je bekkenbot en je heiligbeen teveel speling heeft of op slot zit – kan het zijn dat een van je twee psoas spieren – meestal degene die kruislings zit – je rug scheef trekt. Ook de aanhechting van de psoas spier aan de binnenkant van de femur (bovenbeen bot) kan gemasseerd worden. Dit is vaak een sportersklacht.

Verder wordt psoas massage ingezet bij vruchtbaarheid; het helpt soms om de menstruatie op gang te brengen (als er veel spanning in de spier zit en deze door de Massagetherapie behandeling meer ontspant). En ook behandel ik bij een gespannen buik door darmklachten.

De psoas spier masseer ik door mijn vingers te verankeren diep in de spier in het buikgebied. Vervolgens laat ik jou je been optillen en weer ontspannen. Daardoor creëer je zelf een massagebeweging. Daarnaast kun je je been van gebogen naar gestrekt op de massagetafel laten glijden. Mijn vingers volgen dan de psoas spier om verlenging in de spier te creëren.

Ik behandel de m. psoas best vaak. Cliënten vinden het vaak een bijzondere ervaring. Bijzonder om diep in je buik geraakt te worden.

Het gebied onder je navel in de gehele holte tussen je buik en ruggengraat wordt in de Chinese geneeskunde je dan tian genoemd en wordt gezien als jouw belangrijkste energiecentrum van waaruit je leeft.

In behandel in mijn praktijk zowel vanuit een klachtgericht perspectief, als vanuit emotioneel lichaamswerk / een lichte vorm van lichaamsgerichte therapie. Ik ben gediplomeerd Massagetherapeut. Bij de laatste methode gaan we samen onderzoeken hoe de psoas spier voor je voelt, wat deze voor je betekent en hoe het voor je is diep in het dan tian gebied aangeraakt te worden. Voor beide soorten aanpak ben ik opgeleid op de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam. Geef aan wat je voorkeur is en waar je interesse ligt als je bij me komt.

Zie ook: lichaamswerk pagina

Een psoasspier massage zit ingebed in een algehele Massagetherapie behandeling. 
Prijzen: zie link ‘Tarieven’ onderaan deze pagina.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Psoas massage Amsterdam

Mirjam van Huis

Mirjam van Huis is sinds 2001 therapeut. Zij is begonnen als massagetherapeut en werkt met Deep Tissue massage, Triggerpoint therapie en Acupressuur (meer informatie hierover, browse op deze site). Zij is drie schooljaren (2011-2013) docent Diepe Weefsel massage geweest aan de Akademie voor Massage en Beweging. Daarnaast is zij acupuncturist. Zij is cum laude afgestudeerd aan de Acupunctuur opleiding Shenzhou te Amsterdam.

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

 

Wil je professionele Massage therapie proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Psoas massage Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

 

Naar
Lichaamswerk
Deep Tissue massage

Triggerpoint massage

Acupressuur
Massage therapie
Tarieven Massage therapie

Blogs van Mirjam ontvangen? Like me op facebook: www.facebook.com/smoothrelief