Acupunctuur oorsuizen Amsterdam

Oorsuizen – en wat Acupunctuur daarbij kan betekenen

We produceren in onze maatschappij aardig wat geluid. Ik geloof niet dat er in Nederland nog een plek is die geluidsvrij is, zelfs niet op de Veluwe of op de Waddeneilanden. En we worden met z’n allen steeds dover; in restaurants en cafés overstemmen we elkaar om boven de kakofonie van geluiden uit te komen. In het buitenland ervaren wij soms nog de stilte en komen onze oren tot rust. Ik was laatst in de Auvergne in Frankrijk, wat een weldaad voor mijn oren was dat.

Bij sommigen ontstaan er klachten door dat teveel aan geluid. Oorsuizen, of de medische term: tinnitus, kan uiterst hinderlijk zijn en lastig om mee te leven. Vaak ontstaat dit trauma aan de oren door harde geluiden. Misschien houd je van concerten, ben je muzikant, of heb je werk met veel geluid om je heen, of luister je naar luide muziek op je koptelefoon.

In de Chinese Traditionele Geneeskunde (TCG) wordt er onderscheid gemaakt tussen tinnitus met een hoge toon of een lage toon. Ook ziet men invloed van stress, emoties en dieet. Acupunctuur kan klachten verlichten. Om je te helpen is vaak is er een langdurig traject van wekelijkse of twee wekelijkse behandeling nodig. Acupunctuur kan verschil maken en is zeker iets om uit te proberen.

Hoge en lage tonen tinnitus

Trauma aan de oren uit zich vaak in hoge toon tinnitus. Maar hoge toon tinnitus, volgens de TCG, kan ook bij een  patroon horen dat emotioneel en/of stress gerelateerd is. Vaak wordt het Lever patroon hiermee geassocieerd. Ook mensen met een kort lontje, of mensen die depressief zijn of op een andere wijze niet lekker in hun vel zitten, kunnen last hebben van deze vorm van tinnitus.

Lage toon tinnitus geeft vaak een laag en dof oorsuizen, soms ook in het hele hoofd. Het wordt geassocieerd met overwerk, maar ook met te veel seks. Het Chinese patroon met betrekking tot de Nier energie hoort hier bij. Vaak is er vermoeidheid, of uitputting. Ook bij het ouder worden wordt de Nier energie minder en kan deze vorm van tinnitus ontstaan. Soms gaat dit Chinees patroon van tinnitus trouwens toch gepaard met hoge tonen.

Een derde vorm van tinnitus is een knerpend geluid, alsof er sprinkhanen tjirpen. Dit ontstaat bij wat in de Chinese Traditionele Geneeskunde bekend staat als Damp of Slijm. Het kan te maken hebben met je dieet. Met onregelmatig eten en te vet en te veel eten. De heldere energie of Qi – spreek uit: [Chi] – kan daardoor het hoofd niet bereiken.

Ook de Long energie kan problemen geven en voor oorsuizen zorgen. Dit Chinese patroon kan ontstaan  bij verdriet of rouw. Ook heb ik gezien in mijn praktijk dat deze vorm van tinnitus ontstond na het krijgen van een longontsteking / bij klachten aan het Long systeem.

Massagetherapie van het nek- keel- en halsgebied

Massagetherapie van het nek- keel- en halsgebied kan een welkome aanvulling zijn op de Acupunctuur behandeling. Mirjam van Huis heeft jarenlange ervaring als Massagetherapeut. Lees Blog van Mirjam hierover: ‘Soms heb je baat bij een Keel Massage’ – Amsterdam | Smooth Relief

Hoe vaak behandelen?

Zoals hierboven beschreven adviseer ik je een wat langduriger traject in te gaan. Ik hanteer pakketten van wekelijkse of tweewekelijkse behandeltrajecten (zie onderaan deze pagina onder: ‘Tarieven’). Ik raad aan echt even de tijd  te nemen voor behandeling.

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam Centrum (1 metrohalte van Centraal Station)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis? Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Oorsuizen Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina

Tarieven Acupunctuur